ΑΘΗΝΑ
18:51
|
21.05.2024
Η πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που επέτρεψε την ιατρική χρήση ανοίγει τώρα τον δρόμο για την οικιακή καλλιέργεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιτροπή ναρκωτικών της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αφαιρέσει την κάνναβη από τη λίστα ναρκωτικών, ανοίγοντας το δρόμο για την οικιακή της καλλιέργεια, αφού ήδη από το 2018 ήταν η πρώτη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που νομιμοποίησε την χρήση του φυτού για ιατρικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία, θα επιτρέπεται πλέον η οικιακή καλλιέργεια μετά από έγκριση των τοπικών αρχών, αλλά η κάνναβη δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς χωρίς περαιτέρω άδειες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας  της χώρας.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα στο κοινοβούλιο ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο που παρέχει λεπτομέρειες για τη νόμιμη χρήση της κάνναβης, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και της εμπορικής χρήσης της, αλλά και των  κατευθυντήριων γραμμών για την ψυχαγωγική χρήση.

Η κάνναβη θα πρέπει να χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς, όπως η παραδοσιακή ιατρική, ανέφερε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής τροφίμων και φαρμάκων, της χώρας και προειδοποίησε για δειγματοληπτικούς ελέγχους για την τήρηση της νομιμόητας.

Το αναμενόμενο νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, τιμωρεί την καλλιέργεια κάνναβης χωρίς έγκριση των αρχών με πρόστιμο έως 20.000 μπατ (605,33 δολ.) και προβλέπει πρόστιμο έως 300.000 μπατ ή τρία χρόνια φυλάκιση ή και τα δύο για την πώλησή της χωρίς άδεια.

Πηγή: CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Έξι μήνες φυλάκιση στους ιδιοκτήτες για τις παραστάσεις με δελφίνια

Λαμία: Σκουλήκια και τρίχες στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν δηλητηρίαση

«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»: Η λαμαρίνα όλα τα σβήνει και το πόρισμα πουθενά

Παπαϊωάννου: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα