ΑΘΗΝΑ
06:04
|
16.04.2024
«Το άτομο που θα προτείνω...θα είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα προταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ» είπε ο Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα προτείνει, για πρώτη φορά στην ιστορία, μια μαύρη γυναίκα για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, προκειμένου να αντικαταστήσει τον προοδευτικό δικαστή Στίβεν Μπράιερ που συνταξιοδοτείται το καλοκαίρι.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, ο οποίος έδωσε αυτήν την υπόσχεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, διευκρίνισε, σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο, ότι δεν έχει λάβει την τελική απόφασή του και θέλει να την δημοσιοποιήσει «στα τέλη Φεβρουαρίου».

Συμπλήρωσε ότι για δύο πράγματα είναι βέβαιος:

«Το άτομο που θα προτείνω θα έχει προσόντα, προσωπικότητα, εμπειρία και μια εξαιρετική ακεραιότητα. Και αυτό το πρόσωπο θα είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα προταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ».

Ένας μαύρος δικαστής, ο Κλάρενς Τόμας, κατέχει αυτή τη στιγμή μια έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο μετρά εννέα ισόβια μέλη.

Ο δικαστής Clarence Thomas και η λογοκρισία στα τεχνολογικά μέσα |  Liberal.gr

Εκ των 115 δικαστών που κατείχαν μια έδρα στους κόλπους του δικαστηρίου μετά την ίδρυσή του, υπήρξαν μόνο πέντε γυναίκες, τέσσερις λευκές και μία ισπανόφωνη και δύο μαύροι άνδρες.

Μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν, που εκλέχθηκε με τη στήριξη των μαύρων ψηφοφόρων, επιδιώκει να αυξήσει την ποικιλομορφία στα ομοσπονδιακά δικαστήρια της χώρας.

Σήμερα, εξήρε τον δικαστή Μπράιιερ, ηλικίας 83 ετών, εκ των οποίων τα 28 στους κόλπους του Ανώτατου Δικαστηρίου. Όπως είπε:

«Είναι ένας παραδειγματικός δικαστής, δίκαιος, ευγενικός προς τους συναδέλφους του, συνετός ως προς το σκεπτικό του που εργάστηκε αδιάκοπα προκειμένου να υλοποιήσει την ιδέα ότι το δίκαιο υπάρχει για να βοηθάει τους ανθρώπους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα