ΑΘΗΝΑ
14:36
|
24.04.2024
Επιφυλάξεις εξέφρασε ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ. Κανείς δεν πιστεύει πως αυτά τα πρόστιμα θα εισπραχθούν υποστήριξε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιφυλάξεις για την επιτυχία του μέτρου του προστίμου των 100 ευρώ εξέφρασε μιλώντας στον Real Fm 107,1 ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, λέγοντας πως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτά τα πρόστιμα δεν θα εισπραχθούν ποτέ και γι’ αυτό δεν κάνουν το εμβόλιο.

Και προχωρώντας την σκέψη του ένα βήμα υποστήριξε, πως αν το ποσό των 100 ευρώ κοβόταν από τον μισθό ή τη σύνταξη, «τον επόμενο μήνα θα εμβολιάζονταν όλοι».

Σχολιάζοντας τους υψηλούς αριθμούς νεκρών και διασωληνωμένων ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι οι θάνατοι αφορούν στο μεγαλύτερο ποσοστό ασθενείς, οι οποίοι μολύνθηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα κατά την επέλασή της στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας και κατά ένα ποσοστό 90% είναι ανεμβολίαστοι και άνω των 60 ετών.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα αργήσουμε να δούμε μείωση των θανάτων και των διασωληνωμένων, προσδιορίζοντας την αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας προς τα μέσα Φεβρουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα