ΑΘΗΝΑ
19:09
|
26.04.2024
Το μέλος της βασιλικής οικογένειας αρνείται όλες τις κατηγορίες και ζητά να προσαχθεί σε δίκη ενώπιον ενόρκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκε ότι είναι στενός φίλος της, καταδικασμένης για μαστροπεία, Τζισλέιν Μάξγουελ, σε επίσημη νομική του δήλωση, έπειτα από τη μήνυση που δέχθηκε από γυναίκα στις ΗΠΑ για σεξουαλική επίθεση.

Οι δικηγόροι του Δούκα της Υόρκης έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο πελάτης τους σκοπεύει να παρασταθεί ενώπιον των ενόρκων για να αμφισβητήσει την αξίωση που άσκησε εναντίον του η Βιρτζίνια Γκιουφρέ. Η Γκιουφρέ ισχυρίζεται ότι ο Άντριου της επιτέθηκε όταν ήταν 17 ετών σε σπίτια που ανήκαν στην Μάξγουελ και τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019.

Ωστόσο, στην 11σέλιδη έγγραφη προκαταρκτική απάντηση των δικηγόρων του, που κατατέθηκε την Τετάρτη στο δικαστήριο, απαριθμούνται μια σειρά από λόγοι για τους οποίους η αγωγή της Γκιουφρέ θα πρέπει να απορριφθεί, σύμφωνα με τη νομική ομάδα του πρίγκιπα. Ένας από τους παράγοντες που ζητείται επισταμένως να εξεταστεί είναι αυτός της «συναίνεσης». Σύμφωνα με το ίδιο το έγγραφο των δικηγόρων: «Αν υποθέσουμε, χωρίς να παραδεχθούμε, ότι η Γκιουφρέ έχει υποστεί οποιονδήποτε τραυματισμό ή ζημία, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, οι αξιώσεις της παραγράφονται εξαιτίας του τεκμηρίου της συναίνεσης». Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι ο πρίγκιπας Άντριου «παραδέχεται ότι γνώρισε τον  Έπσταϊν το 1999, ή γύρω στο 1999», αλλά αρνείται ότι συμμετείχε σε οποιαδήποτε σεξουαλική κακοποίηση μαζί με τον αείμνηστο χρηματοδότη.

Αναφορικά με τη φωτογραφία που είδε πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητας, με τον πρίγκιπα να έχει το χέρι του γύρω από την κ. Γκιουφρέ, και την Μάξγουελ να φαίνεται λίγο πιο πίσω, οι δικηγόροι του λένε ότι δεν έχουν «αρκετές πληροφορίες» για να παραδεχτούν ή να αρνηθούν την ύπαρξή της.

Σε άλλο σημείο, το έγγραφο «διαψεύδει» τον ισχυρισμό της Γκιουφρέ ότι ο πρίγκιπας ήταν στενός φίλος της Μάξγουελ.

Το έγγραφο καταλήγει: «Ο πρίγκιπας Άντριου απαιτεί δια του παρόντος μια δίκη από ενόρκους για όλα τα αίτια της αγωγής που προβάλλονται στην καταγγελία».

Η αμερικανίδα δικηγόρος Λίζα Μπλουμ, η οποία εκπροσωπεί ορισμένους κατηγόρους της Μάξγουελ και του Έπσταϊν, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο αίτημα της νομικής ομάδας του μέλους της Βασιλικής Οικογένειας «κίνηση δημοσίων σχέσεων», λέγοντας ότι η κ. Γκιουφρέ είχε ήδη ζητήσει της διεξαγωγή ένορκης δίκης. Συμπλήρωσε επίσης ότι το αίτημα του πρίγκιπα Άντριου είναι «χωρίς νόημα», καθώς είναι συνταγματικό δικαίωμα της κ. Γκιουφρέ να έχει μια δίκαιη δίκη.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα