ΑΘΗΝΑ
11:18
|
23.04.2024
Τρεις ακόμα συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο αστέγου από το κρύο.

«Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν μέτρα και να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές. Να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες θερμαινόμενες αίθουσες και να εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η σίτιση αυτών των ανθρώπων» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Πέτρος Σημάδης.

Εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και του ζήτησαν να δώσει έμφαση στην προστασία των αστέγων πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Τρεις ακόμα συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο της πόλης

Τρεις ακόμα συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη στην πόλη.

Στις 13:00 φοιτητικοί σύλλογοι θα συγκεντρωθούν στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον Νόμο 4777/2021 που αφορά στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις.

Στις 5:00 το απόγευμα υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στην πλατείας Αγίας Σοφίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διαχείριση της πανδημίας.

Τέλος, μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» στις 5:30 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος για να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία για τη μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας σε πάρκινγκ.

Με πληροφορίες από thestival.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα