ΑΘΗΝΑ
19:52
|
19.04.2024
Οι βουλευτές χωρίστηκαν σε στρατόπεδα που ξεπέρασαν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι βουλευτές χωρίστηκαν σε στρατόπεδα που ξεπέρασαν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης της ομοσπονδιακής βουλής για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό την Τετάρτη.

Η συζήτηση ήταν μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το αν και πώς η Γερμανία θα πρέπει να εφαρμόσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Οι βουλευτές όμως φάνηκαν να είναι διχασμένοι χωρίς να διαφαίνεται μια σαφής πλειοψηφική λύση.

Μια γενική εντολή εμβολιασμού θα ήταν λιγότερο σοβαρή από «τις απειλές για την υγεία που θέτει μια στρατηγική ανοσίας της αγέλης μέσω της μόλυνσης» ή τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων, υποστήριξε η κοινοβουλευτική αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Νταγκμάρ Σμιτ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο την Τρίτη, ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής των Ευρωπαίων Ιατρών (CPME), Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, υποστήριξε επίσης μια γενική υποχρέωση λέγοντας τα εξής: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι καλύτεροι».

Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι από το φιλελεύθερο FDP τάχθηκε σθεναρά κατά των σχεδίων, επικαλούμενος «νόμιμους  θρησκευτικούς ή ψυχολογικούς λόγους» που μπορεί να έχουν τα άτομα που αποφασίζουν να μην κάνουν το εμβόλιο.

«Η υπόθεση για τον εμβολιασμό με πείθει, η υπόθεση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν με πείθει», δήλωσε.

Ο συνάδελφός του στο κόμμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν,  πρότεινε μια τρίτη εναλλακτική λύση. Επικαλούμενος τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι άνω των 50 ετών κινδυνεύουν περισσότερο, ο Μπούσμαν δήλωσε ότι μια μερική υποχρέωση για τα άτομα άνω των 50 ετών θα πρέπει να «εξεταστεί προσεκτικά».

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην καταθέσει σχέδιο νόμου και, αντίθετα, να αφήσει στις κοινοβουλευτικές ομάδες να υποβάλουν προτάσεις – μια προσέγγιση που έχει επικριθεί έντονα.

«Ελπίζετε ότι κάποιος άλλος θα σας παρουσιάσει ένα σχέδιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αν περιμένετε αρκετά», δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής Τίνο Σορτζ,  ο οποίος κατηγόρησε το υπουργικό συμβούλιο ότι «κρύβεται».

Πηγή: Euroactive

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα