ΑΘΗΝΑ
09:24
|
26.04.2024
Για την άρση ή όχι των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού αναμένεται να αποφασίσει σήμερα, Πέμπτη, η Επιτροπή των Ειδικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην άρση των μέτρων και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να εισηγηθούν την παράτασή τους κατά μία εβδομάδα, καθώς η επιβάρυνση στο ΕΣΥ συνεχίζεται.

Ιδιαίτερα ανησυχεί ο επίμονα μεγάλος αριθμός νεκρών, καθώς περίπου 100 άνθρωποι καταλήγουν καθημερινά στη χώρα της από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, παρότι σποκλιμακώνεται σταδιακά ο δείκτης της θετικότητας του κορωνοϊού (υποχώρησε στο 2,59%), την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 115 νέοι θάνατοι.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπερισχύσει το καλό σενάριο, που θέλει άρση των μέτρων, καθώς παρατηρείται τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων.

Η χαλάρωση που αναμένεται πιο πιθανή είναι αυτή της αύξησης των θεατών στα γήπεδα και μετέπειτα της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων που αφορούν σε:

  • απαγόρευση της μουσικής στους χώρους διασκέδασης,
  • λειτουργία της εστίασης μόνο με καθήμενους έως έξι άτομα ανά τραπέζι
  • περιορισμό ωραρίου έως τις 00:00
  • υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ και σουπερμάρκετ.

ΠΗΓΗ: Left.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα