ΑΘΗΝΑ
22:53
|
19.04.2024
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε μόλις ο Αλέξης Τσίπρας με έκτακτη παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται ο αναπτυξιακός νόμος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε στην ομιλία του ότι η πρόταση κατατίθεται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κακοκαιρία Ελπίδα, τη διαχείριση της πανδημίας, τον καλπασμό της ακρίβειας.

Τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει η κοινωνία της λογικής από αυτή την κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανόνας τους σε κάθε τραγωδία είναι να τα αποδίδουν όλα στην ατομική ευθύνη και αντιμετωπίζουν τα πάντα με όρους επικοινωνίας και θεατρικές συγγνώμες όπως αυτή του κ. Μητσοτάκη την Τετάρτη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχει έρθει η ώρα να φύγετε γιατί πρέπει να ανασάνει αυτός ο τόπος» υπογράμμισε, καταχειροκροτούμενος. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος. Καλούμε όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στην πλευρά της δημοκρατίας και της προόδου να δώσουν το παρών για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» τόνισε.

«Επειδή έχουμε υποχρέωση την απόγνωση της κοινωνίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής και επειδή έχω την πεποίθηση ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν πριν να είναι πολύ αργά για τη χώρα και για όλους μας καταθέτω πρόταση μομφής» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προφανώς η πρόταση γίνεται δεκτή» απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με τον προεδρεύοντα της Βουλής να ανακοινώνει διακοπή της συζήτησης για τον αναπτυξιακό νόμο και την διαδικασία των τριών ημερών να ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής.

Αναλυτικά η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα.

22.970 άνθρωποι έχουν χαθεί από τον κορονοϊό, η χώρα καταλαμβάνει περίοπτα αρνητική θέση στους πίνακες της πανδημίας και η κυβέρνηση επιλέγει να μην λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και των γιατρών και των νοσηλευτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη χωρίς την αναγκαία στήριξη. Αντίθετα, κηρύσσουν για ακόμη μια φορά το τέλος της πανδημίας και αντιμετωπίζουν το θάνατο ως φυσικό επακόλουθο.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες χάνουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους, λόγω του ανεξέλεγκτου κύματος ακρίβειας στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να λάβει οποιοδήποτε επαρκές μέτρο στήριξης της κοινωνίας και επιλέγει να διαχειριστεί την κρίση με το επικοινωνιακό σύνθημα ότι πρόκειται για παροδικό και παγκόσμιο φυσικό φαινόμενο.

Δυστυχώς για τη χώρα, τις τελευταίες μέρες η κοινωνία βίωσε τη διάλυση του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη. Η Αττική παραδόθηκε στην κακοκαιρία, οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες, χιλιάδες νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ηλεκτρισμό, νοσοκομεία χωρίς τροφοδοσία και από την εικόνα χάους εξαφανίστηκαν για μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί την αναποτελεσματικότητά της και την αδιέξοδη πολιτική της με βοναπαρτικά διαγγέλματα, απρόσφορα μέτρα και αποποίηση της ευθύνης, καταφέρει πλήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος. Αυτός ο απαραίτητος όρος της κοινωνικής συνοχής, η εμπιστοσύνη, πλήττεται με σφοδρότητα και από την έπαρση και τον καθεστωτισμό του πρωθυπουργού και των υπουργών του που μάλιστα φέρονται να συνδιαλέγονται με οποιονδήποτε εξυπηρετεί συμφέροντα και σκοπιμότητες, καταδεικνύοντας έτσι τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας.

Η πρωτοφανής αυτή νοοτροπία διακυβέρνησης άνευ όρων και ορίων, ο εκφυλισμός του κράτους κανόνων σε διακυβέρνηση ανεπαρκών και ιδιοτελών αποφάσεων, που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας, είναι στρατηγικές επιλογές αυτής της Κυβέρνησης, η οποία δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα