ΑΘΗΝΑ
20:06
|
25.04.2024
Λίγες εβδομάδες μετά την έκρηξη ηφαιστείου και το τσουνάμι που προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Ειρηνικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου 219 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της πόλης Πανγκάι , πρωτεύουσα του συμπλέγματος νησιών Χααπάι στην Τόνγκα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Κέντρο Γεωφυσικής (USGS).

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 14,5 χιλιομέτρων, πρόσθεσε το USGS.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για εκτεταμένες ζημίες από τον σεισμό, ωστόσο το σύστημα επικοινωνιών στο νησιωτικό σύμπλεγμα δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί μετά την έκρηξη του ηφαιστείου και το τσουνάμι που έπληξαν προ εβδομάδων την περιοχή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της γειτονικής Αμερικανικής Σαμόα ανακοίνωσε ότι δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, γεγονός που σημαίνει ότι ο νέος σεισμός αναμένεται να προκαλέσει περιορισμένες ζημίες.

Η κυβέρνηση στην Τόνγκα έχει απευθύνει επείγουσα έκκληση στη διεθνή κοινότητα για παροχή βοήθειας καθώς οι καταστροφές από την ηφαιστειακή έκρηξη παραμένουν εκτεταμένες με την τέφρα να έχει καλύψει τα πάντα και τους κατοίκους να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης των υδάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα