ΑΘΗΝΑ
13:26
|
20.04.2024
Ρίχνει ευθύνες στη Διεύθυνση της Τροχαίας Αττικής, στην αστυνομία και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην… αντεπίθεση περνά η εταιρία «Αττικές Διαδρομές». Με νέα τρισέλιδη ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε αναφέρεται στις κατηγορίες που της αποδίδονται για το χάος που επικράτησε στην Αττική Οδό με τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στα χιόνια, αποποιείται κάθε ευθύνη, με βασικό επιχείρημα τον ισχυρισμό ότι δεν εισακούστηκε το αίτημα να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, και ότι η απόφαση για απαγόρευση ήρθε πολύ αργά.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. | Fortunegreece.com

Αναφέρει επίσης πως  «την ανάγκη για κλείσιμο των σχολικών μονάδων, απαγόρευση των φορτηγών από την Κυριακή το βράδυ – όπως είχε γίνει και στην κακοκαιρία «Μήδεια» (13-17 Φεβρουαρίου του 2021) – και την επίσημη επικοινωνία από πλευράς Πολιτείας για την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων στην Αθήνα, όπως είχε ήδη πραγματοποιήσει η (εταιρία) ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της στο Twitter». Με άλλα λόγια, υποστηρίζει ότι είχε ζητήσει περιορισμούς στην κυκλοφορία στις συσκέψεις που προηγήθηκαν αλλά τόσο ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας όσο και η Αστυνομία δεν συμφώνησαν…

Αττικές Διαδρομές: Τι απαντά η εταιρεία για τα περί κλεισίματος της Αττικής  Οδού τη Δευτέρα (24/01) - ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Ειδικότερα, θεωρεί πως όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμφώνησαν στην πρόταση για την «προληπτική και έγκαιρη απαγόρευση» των φορτηγών καθώς και στην παρουσία της Αστυνομίας στα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και στην ενισχυμένη παρουσία Τροχονόμων στις εισόδους και στα διόδια για την επιβολή ή την εφαρμογή των όποιων αναγκαίων κυκλοφοριακών περιορισμών.

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αττικές Διαδρομές - Ανατολή

Θυμίζει πως  η εταιρία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. όπως και κάθε λειτουργός ή παραχωρησιούχος «δεν έχει την εξουσία, σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία, απόφασης ή εντολής για τον περιορισμό ή την απαγόρευση της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο που λειτουργεί».

Έχει το δικαίωμα «να προτείνει ή να ζητήσει μέτρα περιορισμού ή απαγόρευσης της κυκλοφορίας» εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για λόγους ασφάλειας.

Ρίχνει έτσι την ευθύνη στην Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τονίζοντας πως στην δική της δικαιοδοσία «υπάγεται το τμήμα Τροχαίας Αττικής Οδού».

Πολύ λίγα, πολύ αργά…

Τονίζει έτσι πως «η απαγόρευση ήρθε πολύ αργά, με το φαινόμενο σε πλήρη εξέλιξη, και αφού είχαν ήδη προκύψει μεγάλα κυκλοφοριακά ζητήματα». Επισημαίνει επίσης πως «ένας αυτοκινητόδρομος όπως είναι η Αττική Οδός απαιτεί έγκαιρο προγραμματισμό για αυτό και ήταν επίμονη η προσπάθεια των εκπροσώπων της εταιρείας να απαγορευτεί η κυκλοφορία, ειδικά των βαρέων οχημάτων, από την προηγούμενη ημέρα».

Στο τέλος δε η εταιρία «Αττικές Διαδρομές» στην ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να λειτουργεί «με την ίδια ευθύνη για ασφαλείς διαδρομές και ποιοτική αναβάθμιση των μετακινήσεων προς όφελος όλων των πολιτών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα