ΑΘΗΝΑ
20:48
|
23.04.2024
Το βασικό στίγμα του συλλαλητηρίου ήταν πως ο αγώνας των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήθος εργαζομένων και ο λαός της Καβάλας συμμετείχαν το απόγευμα σε μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας στα «Πετρέλαια Καβάλας» που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα 29 σωματείων και μαζικών φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το βασικό στίγμα του συλλαλητηρίου ήταν πως ο αγώνας των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας αφορά όλους τους εργαζόμενους καθώς ανάλογα προσχήματα για απολύσεις εργαζομένων και μεγαλύτερη «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων με λιγότερα δικαιώματα και μικρότερους μισθούς, χρησιμοποιούνται και σε άλλους τομείς.

Στη διάρκεια της πορείας, οι κεντρικοί δρόμοι της Καβάλας γέμισαν χρώματα: Με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί των εργαζομένων στα πετρέλαια και το μπλε των συναδέλφων τους στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Ένα από τα πανό έγραφε: «Χαμένος αγώνας είναι εκείνος που δε δόθηκε ποτέ». Ακολούθησαν τα πανό των φοιτητών και των μαθητών, των εργατικών σωματείων και ενώσεων συνταξιούχων της Καβάλας με το σύνθημα: «Όλοι στον αγώνα για Υγεία, Μόρφωση, Δουλειά και Ζωή με Δικαιώματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα