ΑΘΗΝΑ
19:41
|
18.05.2024
Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έκανε τη χώρα σύμβολο έλλειψης αλληλεγγύης προς τους μετανάστες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πολωνία ξεκίνησε την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορά της σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών από τη Λευκορωσία.

Σε ανάρτηση στο Twitter την Τρίτη, η πολωνική συνοριακή φρουρά ανέφερε ότι το τείχος που θα εκτείνεται κατά μήκος 186 χιλιομέτρων (116 μίλια) των συνόρων θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για την κατασκευή του τείχους που θα έχει ύψος 5,5 μέτρων και θα έχει 22 πύλες εξοπλισμένες με ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης, θα χρησιμοποιηθούν 50 τόνοι χάλυβα.

Παρόλο που ο αριθμός των μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες ως αποτέλεσμα των μέτρων που έλαβε η Πολωνία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πρόσθετων στρατευμάτων και της υιοθέτησης αυστηρότερων κανονισμών για τους αιτούντες άσυλο, ορισμένοι εξακολουθούν να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα παρά τις σκληρές χειμερινές συνθήκες. Σύμφωνα με την πολωνική συνοριακή φρουρά, περισσότερα από 800 άτομα επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα από την 1η Ιανουαρίου.

Η Πολωνική αντιπολίτευση, αντιτίθεται στην απόφαση αποκαλώντας το «Τείχος της ντροπής» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έκανε τη χώρα σύμβολο έλλειψης αλληλεγγύης με τους μετανάστες που προέρχονται από τις πιο κατεστραμμένες περιοχές του κόσμου.

Διαφωνίες εκφράζονται, τέλος, και από επιστήμονες και περιβαλλοντολόγους που σχετίζονται με το δάσος το οποίο βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα και θα περάσει από μέσα του το τείχος, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες ότι μπορεί να ακυρωθεί η ένταξή του στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά, περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι προσπάθησαν να εισέλθουν στην ΕΕ μέσω των συνόρων Λευκορωσίας-ΕΕ, σε σχέση με μόλις 150 το 2020.

Πρόσφατα, επίσης, η ΕΕ επέβαλε νέο γύρο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, με στόχο, μεταξύ άλλων, τις εθνικές αεροπορικές εταιρείες και τις τουριστικές εταιρείες της ως απάντηση στην πρόσφατη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Ένωσης μπλοκ με τη χώρα.

Με πληροφορίες από Anadolu Agency, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα