ΑΘΗΝΑ
03:03
|
22.05.2024
Σύγχυση κυριαρχεί σχετικά με το πότε θα δημοσιευθεί η αναφορά της Σου Γκρέι για τα «λοκντάουν πάρτι» της Ντάουνινγκ Στριτ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύγχυση κυριαρχεί σχετικά με το πότε θα δημοσιευθεί η αναφορά της Σου Γκρέυ για τα«λοκντάουν πάρτι» της Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ σχετικά με την έρευνά της.

Η αστυνομία είπε την Παρασκευή ότι ζήτησε «ελάχιστη αναφορά» στην έκθεση για τα γεγονότα που ερευνώνται από αυτήν, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε προκατάληψη.

Πολλοί στο γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου εδρεύει η κ. Γκρέι, αιφνιδιάστηκαν από τη δήλωση αυτή. Η αναφορά επρόκειτο να σταλεί στην Ντάουνινγκ Στριτ αυτήν την εβδομάδα.

Η πρωθυπουργία του Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται υπό διακύβευση, καθώς οι Συντηρητικοί βουλευτές περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα της έρευνας της κυρίας Γκρέι προτού αποφασίσουν για το αν θα ζητήσουν ψήφο δυσπιστίας.

Η Αξιωματικός της αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το σώμα είχε ξεκινήσει τη δική του έρευνα, αφού πρώτα έλαβε πληροφορίες από την κ. Γκρέι. Δεν έχει διευκρινίσει όμως ακόμα πόσα από τα «πάρτι» που καλύπτονται από την έρευνα της κυρίας Γκρέι αποφάσισε να διερευνήσει.

Υπήρξαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για 17 συγκεντρώσεις σε κυβερνητικά κτίρια ενώ ίσχυαν περιορισμοί για τον Covid.

Επιβεβαιώθηκε ότι οι εκδηλώσεις που εξετάζει περιλαμβάνουν ένα πάρτυ του τύπου «φέρτε το δικό σας ποτό» στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ τον Μάιο του 2020, στην οποία παρευρέθηκε ο Μπόρις Τζόνσον και μια συγκέντρωση προσωπικού για τον εορτασμό των γενεθλίων του πρωθυπουργού τον Ιούνιο του 2020.

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ότι έχει παραβιάσει τους νόμους του Covid.

Ο κ. Τζόνσον επέμεινε ότι η έκθεση της κυρίας Γκρέι θα δημοσιευόταν «πλήρης» – αν και δεν είπε πότε αναμένεται να δημοσιευθεί. Την Παρασκευή, ο ηγέτης των Εργατικών, Σερ Κέιν Στάρμερ, δήλωσε ότι «οποιαδήποτε θέματα προκατάληψης θα πρέπει να επιλυθούν». Όμως, μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια, πρόσθεσε: «Αυτό που θέλω να δω είναι η πλήρης αναφορά της Σου Γκρέι και η έρευνα να έχει ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα