ΑΘΗΝΑ
10:34
|
19.04.2024
Πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, ένας 15χρονος πρόσφυγας μαθητής του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου πέφτει θύμα επίθεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απειλές, ξυλοδαρμοί, εκφοβισμοί, καταλήψεις. Αυτά είναι μερικά μόνο απ’ όσα φέρονται να έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα μέλη εθνικιστικής νεολαίας στη Θεσσαλονίκη, θύλακας της οποίας υπάρχει στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, με το σχολείο να θυμίζει καζάνι που βράζει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες στο GRTimes.gr, συγκεκριμένη ομάδα που αποτελείται από περίπου 15 άτομα, φαίνεται πως δρα οργανωμένα, πραγματοποιεί επιθέσεις, απειλεί και δεν διστάζει να τρομοκρατήσει και να ξυλοκοπήσει ακόμα και ανήλικους πρόσφυγες που πηγαίνουν σε σχολεία της περιοχής.

Μόλις λίγες ημέρες πριν από το κλείσιμο το σχολικών μονάδων για τις διακοπές των Χριστουγέννων και σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ένας 15χρονος πρόσφυγας μαθητής του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου πέφτει θύμα ατόμων του εθνικιστικού χώρου όταν δέχεται άγρια επίθεση με μπουνιές, κλωτσιές αλλά και σιδερογροθιά την ώρα που περιμένει το λεωφορείο μετά τη λήξη των μαθημάτων του για να επιστρέψει στη δομή Διαβατών όπου διαμένει, λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο του.

Ο μαθητής που δέχτηκε την άγρια επίθεση για έναν μήνα δεν πήγε ξανά στο σχολείο, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του φοβόντουσαν μην υπάρξει νέα επίθεση εις βάρος του. Αρχές της εβδομάδας ο μαθητής, αν και φοβισμένος, πήγε για να παρακολουθήσει ξανά τα μαθήματά του στο σχολείο και ακολούθησε νέο περιστατικό, αυτή τη φορά εκφοβισμού, όμως χάρη στην άμεση αντίδραση της συνοδού των ανηλίκων και εκπαιδευτικών του σχολείου αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Οι μαθητές πρόσφυγες χρειάστηκε να φύγουν από το σχολείο και να τους συνοδεύσουν έως να επιβιβαστούν στο λεωφορείο για τη δομή τρεις εκπαιδευτικοί μαζί με τη συνοδό, υπό τον φόβο νέας επίθεσης.

Όπως είναι φυσικό, μετά και από αυτό το συμβάν, πάρα πολλά προσφυγόπουλα φοβούνται να πάνε στο σχολείο και έχουν τρομοκρατηθεί με αποτέλεσμα να μη συμμετέχουν στα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με μέλος του συλλόγου γονέων, η συγκεκριμένη ομάδα ή ομάδες, σχετίζονται τόσο με το ΕΠΑΛ Ευόσμου όσο και με αυτό της Σταυρούπολης. «Έχουμε ακούσει γονείς και παιδιά που πάνε στα σχολεία του Ευόσμου και της Σταυρούπολης, ότι φοβούνται να πάνε στο σχολείο, καθώς υπάρχουν κάποια παιδιά εκεί που τους τραμπουκίζουν και δημιουργούν πρόβλημα. Είναι παραβατικά στοιχεία, έχουν παραβατική δράση, τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου και πρέπει να απομονωθούν. Να κατονομαστούν από τους καθηγητές στην αστυνομία και να εκδιωχθούν από το σχολείο», αναφέρει, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι: δεν πρόκειται για… μαθητές αλλά για παιδιά που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Η συγκεκριμένη ομάδα φαίνεται ότι δρα οργανωμένα και επιλέγει ποιον ή ποιους θα χτυπήσει. Όπως ανέφεραν πηγές στο GRTimes.gr φέρεται να είναι μέλη της οργάνωσης «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης» αλλά και του «Ιερού Λόχου» που από κοινού είχαν εμφανιστεί στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την περσινή χρονιά τόσο στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όσο και στου Ευόσμου.

Πρόκειται, όπως λένε οι καταγγελίες, για έναν πυρήνα 10-15 ατόμων οι οποίοι λειτουργούν ως ομάδα και επιτίθενται οργανωμένα σε άτομα του αριστερού χώρου, σε μαθητές που εκφράζουν διαφορετική άποψη, σε μετανάστες κ.α. Μάλιστα, μέλη της ΕΝΕΘ δεν διστάζουν να δημοσιεύσουν στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο και φωτογραφίες από επιθέσεις, με ναζιστικό χαιρετισμό ακόμα και μέσα σε σχολεία αλλά και απειλές ότι θα «τσακίσουν» κάθε τι διαφορετικό από αυτούς, με πρόσχημα πάντα τον «πατριωτισμό» και την «αγάπη» τους για την πατρίδα, κάτι που έκανε στο παρελθόν και ο «Ιερός Λόχος». Μάλιστα, εμφανίζονται σε τηλεοπτικά πλάνα να φωνάζουν «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφασίστα» ενώ στις καταλήψεις που πραγματοποίησαν στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, μεταξύ άλλων, ανάρτησαν ακροδεξιά – φασιστικά πανό.

ΠΗΓΗ: GRTimes.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα