ΑΘΗΝΑ
03:02
|
27.04.2024
Η φωτογραφία ενός επιζώντα στο κύτος μιας βάρκας στη μέση της θάλασσας στα ανοιχτά της Φλόριντα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η φωτογραφία ενός μοναχικού επιζώντα στο κύτος μιας αναποδογυρισμένης βάρκας στη μέση της θάλασσας στα ανοιχτά της Φλόριντα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Το BBC διασταύρωσε ότι ο άνδρας είναι ο Χουάν Εστεμπάν Μοντόγια, 22 ετών, από την Κολομβία.

Ο Μοντόγια, ο οποίος διασώθηκε την Τρίτη αφού πέρασε πολλές ώρες στο πέλαγος, είπε ότι έφυγε από τις Μπαχάμες τα ξημερώματα της Κυριακής μαζί με άλλους 39 ανθρώπους. Ταξίδευε με τη μικρότερη αδερφή του, Μαρία Καμίλα, η οποία εξαφανίστηκε στο ναυάγιο.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέσυρε πέντε πτώματα από τη θάλασσα πριν ολοκληρώσει την έρευνά της – σε μια θαλάσσια περιοχή στο μέγεθος της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ – το βράδυ της Πέμπτης.

Οι αξιωματούχοι ειδοποιήθηκαν την Τρίτη όταν ένα εμπορικό σκάφος εντόπισε έναν άνδρα να προσκολλάται στο κύτος ενός σκάφους περίπου 45 μίλια (72 χιλιόμετρα) από το Φορτ Πιρς της Φλόριντα. Το σκάφος μπορεί να αποτελούσε την υποδομή μιας «επιχείρησης λαθρεμπορίας ανθρώπων», δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Κανένας από τους 40 επιβάτες δεν φορούσε σωσίβιο, είπε ο Μοντόγια, ο οποίος κατάγεται από τον δήμο Guacarí, στην περιοχή Cauca Valley της Κολομβίας. Ο νέος άνδρας διασώθηκε την Τρίτη, όταν ο καπετάνιος του ρυμουλκού «Signet Intruder» τον εντόπισε να διατρέχει μεγάλο κίνδυνο.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων της ναυτιλιακής εταιρείας Signet στη Φλόριντα είπε στο BBC Mundo: «Στις 8:05 τον φέραμε στο πλοίο και του δόθηκε αμέσως θεραπεία, καθώς ήταν αφυδατωμένος και του δώσαμε νερό και λίγο μαλακό φαγητό. πολύ αδύναμος και πολύ στενοχωρημένος. «Μας είπε ότι υπήρχαν συνολικά 40 άτομα στο σκάφος του, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, και ότι, αφού έφυγαν από το Bimini τα μεσάνυχτα από το Σάββατο προς την Κυριακή, συμπλήρωσαν τέσσερις ώρες ταξιδιού έως ότου η κακοκαιρία προκάλεσε την ανατροπή του πλοίου».

Περίπου 20 από αυτούς θα είχαν αντέξει ώρες κολλώντας στα υπολείμματα του κύτους, είπε ο κ. Montoya στο πλήρωμα. Ο καπετάνιος Jo-Ann Burdian, διοικητής του τομέα του Λιμενικού Σώματος στο Μαϊάμι, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το περιστατικό συνέβη σε μια «κανονική» διαδρομή λαθρεμπορίας ανθρώπων από τις Μπαχάμες προς τις νότιες ΗΠΑ. Οι συνθήκες την Κυριακή περιελάμβαναν έντονο κρύο μέτωπο, υψηλά κύματα και ισχυρούς ανέμους.

Ανάλογα περιστατικά που περιλαμβάνουν παράνομα πλοία γεμάτα κόσμο δεν είναι ασυνήθιστα στα νερά ανοιχτά της Φλόριντα. Πολλές από τις υποθέσεις αφορούν μετανάστες από την Κούβα και την Αϊτή που προσπαθούν να φτάσουν στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα