ΑΘΗΝΑ
22:01
|
07.05.2024
Θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόσφατη κακοκαιρία, η διαχείριση της πανδημίας και η ακρίβεια αναμένεται να κυριαρχήσουν στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία ξεκινά σήμερα στις 6 το απόγευμα.

«Μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, διαχείριση κακοκαιρίας) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα» είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας προδιαγράφοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συζήτηση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, περί τις 8, με ονομαστική ψηφοφορία, με τους βουλευτές να προσέρχονται να ψηφίζουν σε τρεις ομάδες των 100 λόγων των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε χθες διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου που μίλησε για αναμενόμενη κίνηση εντυπωσιασμού σημειώνοντας ότι «το μέτρο σύγκρισης της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι το αποτυχημένο χθες».

«Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης, δηλώνοντας όμως παράλληλα ότι διατηρεί τις αποστάσεις του από την αντιπολιτευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα.

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, καταψηφίζοντας στο πρόσωπό τους την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων, τις επιλογές του σημερινού σάπιου κράτους και συστήματος» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ενώ σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών.

Η σημερινή συζήτηση θα αρχίσει με τις τοποθετήσεις δύο εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, και συγκεκριμένα του κ. Δ. Τζανακόπουλου και της κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Θα ακολουθήσει ένας κύκλος έξι ομιλητών από κάθε κόμμα της Βουλής, και η συζήτηση θα συνεχιστεί με 12μελείς κύκλους ομιλητών (5 ΝΔ, 3 ΣΥΡΙΖΑ, 1 Κίνημα Αλλαγής, 1 ΚΚΕ, 1 Ελληνική Λύση και 1 ΜέΡΑ25).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα