ΑΘΗΝΑ
00:28
|
09.05.2024
Ο Τζανακόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να φύγει λέγοντας πως είναι επικίνδυνη και ανίκανη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για στρατηγική αποτυχία κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παίρνοντας πρώτος τον λόγο κατά τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα.

Ο Τζανακόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να φύγει λέγοντας πως είναι επικίνδυνη και ανίκανη, φέρνοντας ως παράδειγμα την αποτυχημένη διαχείριση της επιδείνωσης του καιρού και της σφοδρής χιονόπτωσης στην Αττική. Μίλησε για συντρίμμια επιτελικού κράτους μετά τις φωτιές του καλοκαιριού και τις πλημμύρες του φθινοπώρου.

Αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Φουρθιώτη με υπουργούς της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως εκβιάζει την κυβέρνηση ένας «ένας υπόδικος δήθεν δημοσιογράφος».

Δεν παρέλειψε να επικρίνει και το ΚΙΝΑΛ για τη διττή στάση που πήρε απέναντι στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως τόνισε, το ΚΙΝΑΛ αφενός συμφώνησε με την πρόταση δυσπιστίας, αλλά διαφώνησε με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ο Τζανακόπουλος υπαινίχθηκε ότι μπορεί να κρύβεται κάποιου είδους σκοπιμότητα πίσω από τη στάση του ΚΙΝΑΛ, όπως μία ενδεχόμενη συγκρότηση κυβέρνησης με «παράκαμψη» των εκλογών και της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού.

Κάλεσε έτσι όλο το κοινοβουλευτικό σώμα να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Το λόγο μετά πήρε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για 15 λεπτά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα