ΑΘΗΝΑ
18:07
|
06.07.2022
Ταινία μικρού μήκους υπενθυμίζει την οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ και την ευθύνη τους για τις δολοφονίες παιδιών από το καθεστώς άπαρτχαϊντ.
Bushra Shanan بشرى شنان
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη χρηματική συμβολή των Αμερικανών πολιτών στην κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ μέσω των φόρων που καταβάλλουν στο κράτος αποκαλύπτει ταινία μικρού μήκους της πρωτοβουλίας If Americans Knew, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας με σκοπό τον τερματισμό της οικονομικής ενίσχυσης του Ισραήλ από τις ΗΠΑ. 

«Οι φορολογούμενοι Αμερικανοί υποστήριξαν την Ισραηλινή θηριωδία με σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια που αξιοποιήθηκαν στην “εξωτερική στρατιωτική βοήθεια” προς το Ισραήλ το 2021. Παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο πόση από αυτή την “εξωτερική υποστήριξη” χρησιμοποιήθηκε για τη σφαγή των παιδιών της Παλαιστίνης. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τα έσοδα που αποκτώνται από την αμερικανική φορολογία υποστηρίζουν το ισραηλινό καθεστώς και την κατοχή της Παλαιστίνης» υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της δίλεπτης ταινίας που είναι αφιερωμένη στις δολοφονίες ανηλίκων κατά τη διάρκεια του 2021,  με ένα εκ των θυμάτων να προέρχεται από το Ισραήλ ενώ τα υπόλοιπα 78 κατάγονταν από την Παλαιστίνη. 

Τον προηγούμενο χρόνο, κάθε ένα από αυτά τα 78 παιδιά που δολοφονήθηκαν από το Ισραήλ και ο 5χρονος που σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της Παλαιστίνης, είχαν μια οικογένεια, ένα μέλλον, ελπίδες και όνειρα. 

Σύμφωνα με την οργάνωση κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2020, οι ΗΠΑ παρείχαν στο Ισραήλ τουλάχιστον 10,5 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως σε στρατιωτική βοήθεια και αντίστοιχα 0 δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους.

«Πόσα παιδιά δολοφονήθηκαν στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη το 2021; Το Ισραήλ σκότωσε 78 ανήλικα άτομα στην Παλαιστίνη. Εξήντα ένα από αυτά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιθεσεων στη Γάζα και 17 δολοφονήθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Όχθης (συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ). Δεκαεννέα από τα θύματα πέθαναν από πυροβολισμούς, ενώ τα περισσότερα από αυτά δολοφονήθηκαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, χωρίς να συνιστούν πραγματική απειλή για κανέναν» σημειώνει η οργάνωση, η οποία κάλεσε το κοινοβούλιο να προβάλει την ταινία κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των διαφόρων επιτροπών του Κογκρέσου, με σκοπό την ενημέρωση για τις συνεχείς ισραηλινές παραβιάσεις και τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων. 

Σημειώνεται πως σε αναλυτική έκθεση της Defence for Children, που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 υπογραμμίζεται πως εκτός από τα δεκάδες παιδιά που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους,  περίπου 2.200 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας από το 2000. 

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται πως 500 έως 700 Παλαιστίνιοι ανήλικοι οδηγούνται ετησίως ενώπιον στρατιωτικών δικαστηρίων, ενώ ο συνολικός αριθμός από το 2000 υπερβαίνει σύμφωνα με τη Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων τις 19.000. Μάλιστα, σύμφωνα με Defence for Children, μεταξύ Οκτωβρίου 2015 και Οκτωβρίου 2021 το Ισραήλ έθεσε 41 παιδιά υπό διοικητική κράτηση, εκ των οποίων τέσσερα εξακολουθούν να κρατούνται παράνομα μέχρι και σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ικανοποίηση Ερντογάν για τις επενδύσεις και τις στενές σχέσεις με τη Σομαλία

Εβδομαδιαία η ενημέρωση για τον κορονοϊό από την Παρασκευή

Απέδρασαν 600 κρατούμενοι μετά από επίθεση της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Στις 26 Ιουλίου η συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα