ΑΘΗΝΑ
02:32
|
07.05.2024
Θετική έκβαση είχε η επιχείρηση για τη φάλαινα, που είχε εγκλωβιστεί τραυματισμένη στο Παλαιό Φάληρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ανοικτή θάλασσα, οδηγήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει, σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του Α.Π.Θ, Νατάσα Κομνηνού, η φάλαινα του είδους «ΖΙΦΙΟΣ», που εγκλωβίστηκε χθες τραυματισμένη στην παραλία ΕΔΕΜ του Παλαιού Φαλήρου.

Η επιχείρηση έγινε με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος και με συνοδεία σκάφους του λιμενικού. Στη φάλαινα, που έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος, προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ διενεργήθηκαν και ιατρικές εξετάσεις.

Στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί η φάλαινα «Σωτήρης» είχαν σπεύσει από νωρίς χθες το πρωί στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητώδων, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης με ιδιώτες δύτες καθώς και  κτηνίατρος.

Άλιμος: Ραμφοφάλαινα βγήκε τραυματισμένη στα ρηχά

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η Ευγενία Σκούντζου, κτηνίατρος και μέλος στον «Αρίων», ανέφερε ότι έγινε αιμοληψία από το κήτος, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν οι ειδικοί γιατί αποπροσανατολίστηκε το κήτος και εάν εκτός από τα τραύματά του αντιμετωπίζει και κάτι άλλο.

Τραυματισμένη η φάλαινα που βγήκε στα ρηχά σε παραλία στον Άλιμο

Πρόσθεσε, ότι οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να προσφέρουν στη φάλαινα τις πρώτες βοήθειες, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να την απομακρύνουν από το σημείο. Η EUROKINISSI έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από τον Άλιμο, όπου η μικρή φάλαινα ζιφιός έχει εγκλωβιστεί στα ρηχά.

ΣΚΑΪ

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, SKAI

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα