ΑΘΗΝΑ
03:09
|
03.05.2024
Η Πρωθυπουργός και δεν παντρεύτηκε και ήρθε σε επαφή με κρούσμα θετικό στη νόσο Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν τέθηκε σε αυτοαπομόνωση αφού διαπιστώθηκε ότι βρέθηκε σε στενή επαφή με άτομο, το οποίο βρέθηκε θετικό στη νόσο Covid-19, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η Άρντερν εκτέθηκε στον ιό στις 22 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από την πόλη Κερικέρι με προορισμό το Όκλαντ. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης του γονιδιώματος του ιού αναμένονται αύριο. Έτσι θα διαπιστωθεί εάν πρόκειται για την παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV-2.

Η πρωθυπουργός είναι ασυμπτωματική και αισθάνεται καλά, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις αύριο Κυριακή και παραμένει σε απομόνωση, τηρώντας τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Σε καραντίνα έχουν μπει επίσης ο γενικός κυβερνήτης και μέλη του προσωπικού του πρωθυπουργικού γραφείου, που συνόδευαν την Άρντερν στην ίδια πτήση.

Προ ημερών αυτοκίνητο με διαδηλωτές που αντιτίθενται στον εμβολιασμό καταδίωξε το φορτηγάκι της πρωθυπουργού, Τζασίντα Άρντερν, φωνάζοντάς συνθήματα εναντίον της. Υπενθυμίζεται επίσης πως η Νεοζηλανδή ακύρωσε τον γάμο της λόγω αύξησης κρουσμάτων στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα