ΑΘΗΝΑ
21:29
|
30.04.2024
Όπως και ο Νιλ Γιανγκ ζήτησε να αφαιρεθεί από τη streaming υπηρεσία η μουσική της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τραγουδοποιός Τζόνι Μίτσελ συντάχθηκε με τον Νιλ Γιανγκ και ζήτησε από την υπηρεσία streaming Spotify να αφαιρεθεί η μουσική της από τον μουσικό κατάλογο της πλατφόρμας εξαιτίας των περιεχομένων παραπληροφόρησης για τον νέο κορονοϊό.  «Ανεύνυθυνοι άνθρωποι διαδίδουν ψέματα στο Spotify, τα οποία θα μπορούσαν να στοιχήσουν τη ζωή άλλων συμπολιτών τους», ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Καναδή τραγουδοποιός της φολκ, ποπ, ροκ και τζαζ μουσικής, Τζόνι Μίτσελ.

Την περασμένη ο Καναδο-Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός δήλωσε ότι η πλατφόρμα Spotify οφείλει να επιλέξει ή αυτόν ή τον δημιουργό podcasts, Τζο Ρόγκαν. Ο δεύτερος κατηγορείται για τη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών για τη νόσο Covid-19 και τα εμβόλια. Τελικά το Spotify αφαίρεσε τη μουσική του Νιλ Γιναγκ από τον κατάλογό του.  

«Θέλουμε όλο το μουσικό και ηχητικό περιεχόμενο του κόσμου να είναι διαθέσιμο στους χρήστες του Spotify. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη για την εξισορρόπηση τόσο της ασφάλειας των ακροατών όσο και της ελευθερίας των δημιουργών. Έχουμε εφαρμόσει λεπτομερείς πολιτικές περιεχομένου και έχουμε αφαιρέσει περισσότερα από 20.000 επεισόδια podcast που σχετίζονται με την Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας. Λυπούμαστε για την απόφαση του Νιλ να αφαιρέσει τη μουσική του από το Spotify, αλλά ελπίζουμε να τον καλωσορίσουμε ξανά σύντομα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Spotify που δημοσιεύθηκε από τους Νιου Γιορκ Τάιμς και τον ιστότοπο The Hollywood Reporter.

Το podcast «The Joe Rogan Experience» μεταδίδεται αποκλειστικά στο Spotify και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα στον κόσμο. Το Spotify συμφώνησε να πληρώσει στον Ρόγκαν 100 εκατομμύρια δολάρια το 2020 για αποκλειστικά δικαιώματα του προγράμματός του. Ο παρουσιαστής βρέθηκε θετικός στην Covid-19 το περασμένο καλοκαίρι. Η κίνηση αναμένεται να κοστίσει στον Νιλ Γιανγκ περίπου το 60% των εσόδων streaming, σύμφωνα με το THR.

Στο μήνυμά της η Τζόνι Μίτσελ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Νιλ Γιανγκ και τη συμπαράστασή της σε όλη την «επιστημονική και ιατρική κοινότητα».

Οι Τζόνι Μίτσελ και Νιλ Γιανγκ είναι φίλοι εδώ και πολλά χρόνια. Και οι δύο είχαν ασθενήσει με πολιομυελίτιδα στις αρχές της δεκαετίας του ’50, περίπου την περίοδο που αναπτύχθηκε το εμβόλιο κατά του ιού.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Από φίλια πυρά σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα