ΑΘΗΝΑ
06:38
|
25.04.2024
«Τον σκότωσε η αδιαφορία μας» - Πέθανε από υποθερμία πεσμένος και αβοήθητος για εννέα ώρες σε έναν δρόμο του Παρισιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργή αλλά κυρίως θλίψη στη Γαλλία έχει προκαλέσει ο θάνατος του 85χρονου Ελβετού φωτογράφου Ρενέ Ρομπέρ, ο οποίος πέθανε από υποθερμία καθώς έμεινε μόνος και αβοήθητος για εννέα ώρες σε έναν κεντρικό δρόμο του παγωμένου Παρισιού.
 
Ο Ρενέ Ρομπέρ, διάσημος για τις φωτογραφίες του με τις οποίες απαθανάτισε ορισμένους από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της φλαμένγκο μουσικής, πέθανε την περασμένη εβδομάδα. Γλίστρησε σε μια από τις νυχτερινές του βόλτες στο Παρίσι και έμεινε για εννέα ώρες αβοήθητος μέχρι που κατέληξε από υποθερμία. Σύμφωνα με τον φίλο του, δημοσιογράφο Μισέλ Μομποντέτ, ο Ρομπέρ κατέληξε στην οδό Τουρμπιγκό, η οποία βρίσκεται ένα βήμα από την πολυσύχναστη πλατεία της Δημοκρατίας.

«Αισθάνθηκε μια ζαλάδα και έπεσε», έγραψε σε μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter ο Μισέλ Μομποντέτ, «ανήμπορος να σηκωθεί, έμεινε εκεί πεσμένος για εννέα ώρες μέχρι που ένας άστεγος τον είδε και κάλεσε βοήθεια. Όλες αυτές τις εννέα ούτε ένας περαστικός δεν σταμάτησε για να δει πώς είναι αυτός ο άνθρωπος που κειτόταν στο πεζοδρόμιο. Ούτε ένας», πρόσθεσε.  

«Ο Ρενέ Ρομπέρ πέθανε από την αδιαφορία μας», δήλωσε ο Μισέλ Μομποντέτ στο γαλλικό δίκτυο France TV Info. Και πρόσθεσε: «Αυτός ο φρικτός θάνατος πρέπει βγει σε κάτι θετικό: πρέπει να μας αφυπνίσει να μην αδιαφορούμε για τους συνανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους. Όσο πολυάσχολοι κι αν είμαστε, όσο κι αν βιαζόμαστε, ας τους δίνουμε ένα δευτερόλεπτο από τη ζωή μας».  

Ο Ρενέ Ρομπέρ άφησε την τελευταία του πνοή σε μια περιοχή, όπου καταλύουν πολλοί άστεγοι. Έγινε αφορμή για μια συζήτηση γύρω από την ευθύνη και την ανθρωπιά της τοπικής και κεντρικής αυτοδιοίκησης απέναντι στους άστεγους.

«Ο θάνατος του Ρενέ Ρομπέρ, που απαθανάτισε όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες του φλαμένγκο, είναι μια πρόκληση για τη συλλογική συνείδησή μας», έγραψε στο Twitter η πρεσβεία της Ισπανίας στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με γαλλικές ενώσεις αστέγων 600 άνθρωπο τον χρόνο χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα