ΑΘΗΝΑ
12:01
|
09.05.2024
Το ζεύγος Έλμερ και Λίμα έγιναν οι πρώτοι «ανάδοχοι» γονείς σε ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζευγάρι αρσενικών πιγκουίνων Χούμπολντ έγιναν οι πρώτοι «ανάδοχοι» γονείς σε ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης. Ο ζωολογικός κήπος «Ρόζαμοντ Γκίφορντ» στο Σίρακιουζ ανακοίνωσε ότι ζεύγος ιδίου φύλου πιγκουΐνων, Έλμερ και Λίμα, είναι το πρώτο που υιοθέτησε αυγό άλλου ζευγαριού και το είδε να εκκολάπτεται με επιτυχία. Παρόμοιες «υιοθεσίες» έχουν στεφθεί από επιτυχία και σε άλλους ζωολογικούς κήπους στον κόσμο από πιγκουίνους του ιδίου φύλου.

Οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι ο Έλμερ και ο Λίμα ανέλαβαν τη φροντίδα αυγού ενός άλλου ζευγαριού, το οποίο είχε ιστορικό ακούσιας καταστροφής ή εγκατάλειψης των γονιμοποιημένων αυγών του. Ο νεοσσός βγήκε από το αυγό του ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosamond Gifford Zoo (@syracusezoo)

«Δεν είναι όλοι οι πιγκουίνοι καλοί στη φροντίδα των αυγών τους, αλλά ο Έλμερ και ο Λίμα ήταν εξαιρετικοί από κάθε άποψη», δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Τεντ Φοξ.

Το ζεύγος των αρσενικών πιγκουίνων «δοκιμάστηκε» αρχικά με ένα ψεύτικο αυγό σε μια φωλιά που είχαν χτίσει τα δύο πτηνά μόνα τους το φθινόπωρο κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου. Το ζεύγος πέρασε τη δοκιμασία και στη συνέχεια οι φροντιστές αντικατέστησαν το ψεύτικο αυγό με το αληθινό. «Συνεχίζουν να το φροντίζουν μετά την εκκόλαψη. Τόσο ο Έλμερ όσο και ο Λίμα κάνουν εξαιρετική δουλειά», είπε ο Φοξ. «Και αυτή η εμπειρία θα τους βοηθήσει να φροντίσουν κι άλλα αυγά στο μέλλον».

Οι πιγκουίνοι Χούμπολντ ενδημικοί του Ειρηνικού και των ακτών της Νότιας Αμερικής ανήκουν στην κατηγορία των «ευάλωτων» ειδών της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: 100 νεκροί από πλημμύρες-Αυξήθηκαν οι αγνοούμενοι

Οι βροχές ξαναγεμίζουν τις δεξαμενές του Ιράκ μετά από τέσσερα χρόνια ξηρασίας

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα