ΑΘΗΝΑ
22:48
|
02.05.2024
Δώδεκα ιερείς θα τεθούν σε τρίμηνη αργία από αύριο, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου να εμβολιαστούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δώδεκα ιερείς θα τεθούν σε τρίμηνη αργία από αύριο Τρίτη, στην Κύπρο, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΡΙΚ, από τους 123 ιερείς της αρχιεπισκοπής, παρέμεναν ανεμβολίαστοι 27, με 15 από αυτούς τελικά να εμβολιάζονται ή να εξασφαλίζουν εξαίρεση για ιατρικούς λόγους.

Οι δώδεκα που παραμένουν ανεμβολίαστοι, οι περισσότεροι είναι ταυτόχρονα και θεολόγοι, παρασύρουν πιστούς να μην εμβολιαστούν ανέφερες μιλώντας στο ΡΙΚ, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος έστειλε ταυτόχρονα το μήνυμα ότι είναι «πρωτάκουστο να μην υπακούουν τον Αρχιεπίσκοπό τους» και ανέφερε ότι οι τρεις μήνες εκτός Εκκλησίας, μπορεί να γίνουν έξι, ή μπορεί και να καθαιρεθούν.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι υπάρχουν και άλλα κίνητρα πίσω από τη στάση μερικών ιερέων, που εκμεταλλεύονται, όπως είπε, την κλονισμένη υγεία του.

Πηγή: ΡΙΚ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα