ΑΘΗΝΑ
09:52
|
05.05.2024
Θα υπάρξει συνολική ρύθμιση για το αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός πέραν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις ) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μαρτίου, και μέχρι τότε θα υπάρξει μια συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός πέραν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα» σημείωσε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε πως όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την ενισχυτική τρίτη δόση, δεν αντιμετωπίζουν κανένα θέμα, καθώς δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, η τρίτη δόση να συνδέεται με αναστολή εργασίας.

Σε σχέση με την χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση που ξεκινά από σήμερα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως αποτελεί κοινή αντίληψη όλων των υπουργών Υγείας της ΕΕ η πλήρης αποκλιμάκωση τους και επεσήμανε ότι τα μέτρα θα είναι πλέον τα απολύτως απαραίτητα, δεδομένου ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι ανησυχητική. «Δεν είναι απλό κρυολόγημα, αλλά η νοσηρότητά της έχει αλλά χαρακτηριστικά, πιο ήπια από τη Δέλτα, και κυρίως, η μεταδοτικότητα της είναι σε τέτοιο βαθμό, που ό,τι μέτρα και να πάρεις είναι αρκετά δύσκολο να περιορίσεις τη μετάδοση» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και τόνισε πως η χαλάρωση των μέτρων δικαιολογείται και από την υψηλή πλέον εμβολιαστική κάλυψη καθώς η Ελλάδα είναι πια στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Η μάσκα και η τηλεργασία δεν περιορίζουν την κοινωνική ζωή, αυτά που έχουν παραμείνει ουσιαστικά είναι το κομμάτι των γηπέδων, που σιγά σιγά επανεξετάζουμε, και η όρθια διασκέδαση. Αυτά τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα την εβδομάδα από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων» κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Δύο νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα