ΑΘΗΝΑ
08:53
|
19.05.2024
Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο από τον απερχόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ που μίλησε για «ένα σημαντικό και πολύ ευπρόσδεκτο μήνυμα υποστήριξης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Μαριούπολη επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί στην Ουκρανία.

Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο ούτε από τον απερχόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ που μίλησε με ανάρτησή του στο Τουίτερ για για «ένα σημαντικό και πολύ ευπρόσδεκτο μήνυμα υποστήριξης για το σημαντικό έργο της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία», παραθέτοντας την αντίστοιχη ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών με την οποία ενημερώνει για την επίσκεψή του.

Προηγήθηκε η επίσκεψή του στην Μαριούπολη, μία πόλη με μακραίωνη ελληνική παρουσία και η εκεί συνάντησή του με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας.

Εικόνα

Επίσκεψη από το Σαρτανά

Η σημερινή επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Ουκρανία ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων ομογενών του Σαρτανά.

Εικόνα

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία στο Σαρτανά να επισκεφθεί το 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας και να συναντηθεί με τους εκπαιδευτικούς, τον πρόεδρο στρατιωτικό-πολιτικής Διοίκησης Σαρτανά και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας χωριών Σαρτανά και Τσερμαλίκ.

Εικόνα

Ακολούθως μετέβη στη Μαριούπολη και στο δημαρχείο της πόλης συναντώντας τον πρώτο αντιδήμαρχο, Μ. Κόγκουτ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου της περιοχής της Μαριούπολης, Σ. Μαχσμά.

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα