ΑΘΗΝΑ
20:10
|
13.06.2024
Η βροχή που έπεσε στο Κίτο την Δευτέρα ισοδυναμούσε με 75 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο.Ήταν ο μεγαλύτερος όγκος νερού εδώ και 20 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία κόλαση λάσπης έχουν μετατραπεί συνοικίες της πρωτεύουσας του Ισημερινού, Κίτο, από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν με τη σειρά τους κατολισθήσεις που επέφεραν το θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων, τον τραυματισμό περίπου 50 άλλων και σημαντικές ζημιές σε χιλιάδες κατοικίες. Παράλληλα, δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται.


Ο δήμαρχος του Κίτο, Σαντιάγκο Γκουαρδέρας, διαβεβαίωσε πως οι πυροσβέστες συνεχίζουν να αναζητούν θύματα σε σπίτια και δρόμους που έχουν καλυφθεί από λάσπη.

Οι αρχές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να σημειωθούν και άλλες κατολισθήσεις. Ο δήμος οργάνωσε καταφύγια για τις πληγείσες οικογένειες και άρχισε να καθαρίζει τους δρόμους της πόλης.

Εικόνα

«Είδαμε αυτό το πελώριο μαύρο ποτάμι που παρέσερνε τα πάντα στο διάβα του, χρειάστηκε να σκαρφαλώσουμε στους τοίχους για να γλιτώσουμε», είπε η Άλμπα Κοτακάτσι, η οποία κατάφερε να βγάλει από το σπίτι τις δύο μικρές κόρες της. «Ψάχνουμε τους αγνοούμενους», πρόσθεσε.

Εικόνα

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φαίνεται ένας ποταμός λάσπης να κατακλύζει τους δρόμους της συνοικίας, παρασέρνοντας δέντρα, οχήματα, κάδους απορριμμάτων, ακόμη και κολώνες του ηλεκτρικού, ενώ ακούγονται οι κάτοικοι να ουρλιάζουν για βοήθεια.

Σε άλλα πλάνα, κάτοικοι σώζουν τους γείτονές τους από τον χείμαρρο της λάσπης.

Εικόνα

Σε πολλές περιοχές του Ισημερινού βρέχει καταρρακτωδώς. Ως αποτέλεσμα, υπερχείλισαν ποταμοί και εκατοντάδες σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν.

Η βροχή που έπεσε στο Κίτο την Δευτέρα ισοδυναμούσε με 75 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, ήταν δηλαδή ο μεγαλύτερος όγκος νερού που έχει πέσει στην πόλη εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γρίφος το αχαρτογράφητο ρήγμα στην Αχαΐα

Θεσσαλονίκη: Πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε για απάτες με αγοραπωλησίες ΙΧ

Δάσος Σέιχ Σου: Έκοψαν δέντρα σαν τους κλέφτες μέσα στη νύχτα

Καταγγελία 19χρονης στην Ηλεία: Με είχε φυλακισμένη, με χτυπούσε, με βίαζε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα