ΑΘΗΝΑ
10:52
|
19.05.2024
Την άμεση απελευθέρωσή τους ζητά η Διεθνής Αμνηστία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού Ariana, στην Καμπούλ, κατήγγειλε, χθες Δευτέρα, η Αφγανική Ένωση Μέσων Ενημέρωσης — μια νεοσυσταθείσα ομάδα για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων.

Χωρίς να κατονομάσει τους Ταλιμπάν, στέλεχος του καναλιού, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από μασκοφόρους ένοπλους μπροστά από το γραφείο του καναλιού καθώς έβγαιναν για φαγητό.

Όπως ανέφερε, επίσης, αξιωματούχοι των Ταλιμπάν έχουν δώσει διαβεβαιώσεις πως θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα για την υπόθεση.

Από την πλευρά της η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε μέσω Twitter από τους Ταλιμπάν, που αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, «άνευ όρων και αμέσως να απελευθερώσουν» τις δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο εβδομάδες, δύο γυναίκες ακτιβίστριες εξαφανίστηκαν από την Καμπούλ, μετά τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών, με αξιωματούχους των Ταλιμπάν να αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη και να δεσμεύονται ότι θα ερευνήσουν την εξαφάνισή τους.

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν πού βρίσκονται και λένε ότι διεξάγουν έρευνα.

Τον περασμένο μήνα, οι Ταλιμπάν συνέλαβαν έναν γνωστό πανεπιστημιακό λέκτορα και κριτικό του καθεστώτος, αλλά τον άφησαν ελεύθερο λίγες μέρες αργότερα μετά τον σάλο που προκλήθηκε από μέσα ενημέρωσης στο Αφγανιστάν και στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα