ΑΘΗΝΑ
13:08
|
03.05.2024
Βασικός στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων του καρκίνου κατά 50% μέσα στα επόμενα 25 χρόνια στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Προτεραιότητα του Λευκού Οίκου» χαρακτήρισε το αντικαρκινικό πρόγραμμα της κυβέρνησής του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία «Cancer Moonshot» ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με την κινητοποίηση όλων (επιστημόνων, ασθενών, δημόσιων και ιδιωτικών ερευνητικών ιδρυμάτων και πολιτών κ.α.) μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων του καρκίνου κατά 50% μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

«Μπορούμε να πετύχουμε πραγματική πρόοδο ώστε να τελειώσουμε τον καρκίνο όπως τον ξέρουμε σήμερα. Θα χρειαστεί να συμβάλλουμε όλοι» είπε απόψε ο πρόεδρος Μπάιντεν παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία Cancer Moonshot.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ιδιαίτερα ότι η πρωτοβουλία του είναι διακομματική και ότι μπορεί «να ενώσει όλη τη χώρα ακόμη και άλλες χώρες». Δεν παρέλειψε να διαπιστώσει μία από τις μεγάλες ελλείψεις του (ιδιωτικού εν πολλοίς) συστήματος υγείας στις ΗΠΑ λέγοντας πως το 2021 έχασαν τις διαγνωστικές εξετάσεις πάνω από 9.000.000 καρκινοπαθείς λόγω των περιοριστικών μέτρων πανδημίας και της διάθεσης νοσοκομειακών κλινών και θαλάμων ΜΕΘ στους ασθενείς με κορονοϊό covid-19.

Μεταξύ άλλων ανήγγειλε τη δημιουργία μίας «κυβέρνησης καταπολέμησης του καρκίνου» που θα απαρτίζεται από 18 ομοσπονδιακά υπουργεία, υπηρεσίες, και γραφεία συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Υγείας, Βετεράνων κ.α.

Κάλεσε το κογκρέσο να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα ARPA-H που για να υλοποιηθεί θα χρειαστούν 6,5 δις. δολάρια στον προϋπολογισμό του 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα