ΑΘΗΝΑ
06:41
|
03.05.2024
«Η ετοιμότητα του στρατού εξαρτάται από τους στρατιώτες που έχουν προετοιμαστεί να εκπαιδευτούν,να πολεμήσουν και να νικήσουν τους πολέμους της χώρας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον άμεσο «διαχωρισμό» στρατιωτών που υπηρετούν αλλά αρνούνται να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού COVID-19 αποφάσισε η υφυπουργός Άμυνας Κριστίν Γόρμαθ.

Σε εντολή που εξέδωσε σήμερα αναφέρεται πως οι διοικητές θα πρέπει να ξεκινούν τη διαδικασία «ακούσιου διοικητικού διαχωρισμού» σε βάρος στρατιωτών που αρνούνται τον εμβολιασμό και δεν έχουν ειδικό λόγο εξαίρεσης. Η εντολή αφορά τους στρατιώτες του τακτικού σώματος στρατού, τους έφεδρους και τους δόκιμους.

Στην ανακοίνωσή της η υφυπουργός Άμυνας εξηγεί την απόφασή της αναφέροντας πως «η ετοιμότητα του στρατού εξαρτάται από τους στρατιώτες που έχουν προετοιμαστεί να εκπαιδευτούν, να συμμετάσχουν σε αποστολές, να πολεμήσουν και να νικήσουν τους πολέμους της χώρας». Προσθέτει ότι οι ανεμβολίαστοι στρατιώτες «συνιστούν ρίσκο για το στράτευμα και διακυβεύουν την ετοιμότητα».

Ως τις 26 Ιανουαρίου τρέχοντος έτους, ο αμερικανικός στρατός είχε αποστείλει γραπτώς επιπλήξεις σε 3.073 στρατιώτες επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και είχε αποπέμψει δύο διοικητές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα