ΑΘΗΝΑ
04:00
|
20.04.2024
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν κάνει καμία φθορά στο κτήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αθώωση 14 κατηγορούμενων και στην απαλλαγή άλλων δύο προχώρησε  το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, για υπόθεση που αφορούσε τις κατηγορίες σε βάρος 16 ατόμων που είχαν συλληφθεί στην εκκένωση της κατάληψης «Rosa Nera» το Σεπτέμβριο του 2020. Σε βάρος τους είχαν ασκηθεί κατηγορίες για «φθορά μνημείου και διατάραξη οικιακής ειρήνης κατά συναυτουργία».

Το δικαστήριο αρχικά απάλλαξε δύο εκ των κατηγορούμενων που δεν είχαν λάβει κλήση στη γλώσσα τους (αλλοδαποί), και στη συνέχεια δίκασε τους άλλους 14 κατηγορούμενους.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν κάνει καμία φθορά στο κτήριο (ειπώθηκε ότι από μέλη της κατάληψης είχαν γίνει στερεωτικές εργασίες σε μπαλκόνια του κτηρίου που δεν συντελούν φθορά αλλά αντίθετα προστάτευαν το κτήριο) ούτε είχαν διαταράξει την οικιακή ειρήνη.

Σημειώνεται ότι και η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορούμενων.

Έξω από το χώρο των δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα προς υποστήριξη των κατηγορουμένων ενώ υπάρχει και ισχυρή αστυνομική δύναμη εντός και εκτός του δικαστικού Μεγάρου.

Η απόφαση του δικαστηρίου θεωρείται σημαντική νίκη για τη συλλογικότητας, η οποία συνεχίζει με δυναμικό τρόπο τις πολύμορφες εκδηλώσεις στον χώρο της κατάληψης.

Ταυτόχρονα αποτελεί και σαφές μήνυμα προς όσους επιβουλεύονται τον χώρο του λόφου Καστέλι  σχεδιάζοντας ξενοδοχεία στα κτίρια της πρώην Μεραρχίας Κρητών, παρά τη θέληση της συντριπτικής πλειονότητας του λαού των Χανίων. 

Πηγές: Εφημερίδα των Συντακτών, CretaLive

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα