ΑΘΗΝΑ
17:59
|
24.05.2024
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας συντάχθηκε με την βουλευτή των Πρασίνων, Ρενάτε Κούναστ, που ζητούσε να της δοθούν προσωπικά στοιχεία χρηστών του Facebook.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας συντάχθηκε σήμερα με την βουλευτή των Πρασίνων, Ρενάτε Κούναστ, που ζητούσε να της δοθούν τα προσωπικά στοιχεία πολλών χρηστών του Facebook, ώστε να στραφεί εναντίον τους στα δικαστήρια για τα δυσφημιστικά σχόλια που έκαναν σε βάρος της.

Η Κούναστ είχε ζητήσει τα στοιχεία για να μηνύσει τους συντάκτες 22 υβριστικών σχολίων, πολλά από τα οποία ήταν σεξιστικά ή βίαια.

Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι τα σχόλια προέρχονταν από ένα μπλογκ και τις επακόλουθες αναρτήσεις σε μια συζήτηση που αφορούσε δηλώσεις τις οποίες είχαν κάνει μέλη του κόμματος αυτού τη δεκαετία του 1980 σχετικά με την παιδεραστία.

Οι δικαστές της Καρλσρούης απέρριψαν τις αποφάσεις δύο βερολινέζικων δικαστηρίων που είχαν κρίνει ότι μόνο 12 από τα 22 σχόλια ήταν μηνύσιμα και αρνήθηκαν να δώσουν στην Κούναστ τα στοιχεία των συντακτών των υπόλοιπων 10. Έστειλαν την υπόθεση πίσω σε Εφετείο του Βερολίνου για να επανεξεταστεί το θέμα αυτών των 10 σχολίων και να αποφασιστεί αν το Facebook θα πρέπει να αποκαλύψει τα στοιχεία και αυτών των χρηστών.

Οι πλατφόρμες Twitter και Facebook καθώς και η εταιρεία Google έχουν προσφύγει στα δικαστήρια της Γερμανίας κατά του νέου νόμου περί της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, θεωρώντας ότι παραβιάζει το δικαίωμα των χρηστών τους στην ιδιωτικότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπόσου: Πέθανε το σκυλάκι των memes και του Dogecoin

Πολιτική διοίκηση στη Γάζα με αμερικανική σημαία σχεδιάζει ο Μπάιντεν

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί φυτική σαντιγί

Στα χέρια της ΕΛΑΣ τρεις κατηγορούμενοι για αρχαιοκαπηλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα