ΑΘΗΝΑ
22:43
|
02.05.2024
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο νοικοκυριό στη Γερμανία έπρεπε να πληρώσει 1.193 ευρώ για φυσικό αέριο και μαζούτ τον Ιανουάριο του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κόστος θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 107% και 41% αντίστοιχα τον περασμένο χρόνο, ανέφερε το Der Spiegel, επικαλούμενο εκπρόσωπο της διαδικτυακής πύλης «Check24», η οποία συγκρίνει τις τιμές για αγαθά και υπηρεσίες στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο νοικοκυριό στη Γερμανία έπρεπε να πληρώσει 1.193 ευρώ για φυσικό αέριο και μαζούτ τον Ιανουάριο του 2021, με το κόστος να ανέρχεται σχεδόν στα 2.472 ευρώ τον περασμένο μήνα. Ο κύριος λόγος για αυτό ήταν η απότομη άνοδος των τιμών της ενέργειας, αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι υψηλές τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου έχουν επηρεάσει τις τιμές των τελικών χρηστών.

Η τιμή για 5.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 2.130 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022. Αυτό είναι 41% υψηλότερο από τον ίδιο μήνα πέρυσι, έγραψε το Der Spiegel.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του «Check24», η δραματική άνοδος ήταν αποτέλεσμα του αυξημένου κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα και φυσικού αερίου, καθώς και της μείωσης της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και της υψηλότερης εγχώριας ζήτησης.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα