ΑΘΗΝΑ
21:57
|
24.04.2024
Μια ιατρική επιτροπή θα καθορίζει τώρα εάν η «προηγούμενη φυσική ανάπτυξη του αθλητή ως άνδρα» δίνει στους τρανς κολυμβητές ένα αθέμιτο πλεονέκτημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νέα πολιτική θέτει κριτήρια για τους τρανς αθλητές και τη συμμετοχή τους σε κορυφαίους αθλητικούς κολυμβητικούς αγώνες.

Το διοικητικό όργανο αγωνιστικής κολύμβησης των ΗΠΑ ενημέρωσε την πολιτική του σχετικά με την καταλληλότητα των τρανς αθλητών. Μια ιατρική επιτροπή τριών ατόμων θα καθορίζει τώρα εάν η «προηγούμενη φυσική ανάπτυξη του αθλητή ως άνδρα» δίνει στους τρανς κολυμβητές ένα αθέμιτο πλεονέκτημα, λέει η ομοσπονδία κολύμβησης των ΗΠΑ.

Θα διεξάγονται επίσης τεστ τεστοστερόνης έως και 36 μήνες πριν από τους αγώνες.

Οι νέες ρυθμίσεις έρχονται την ώρα που μια τρανς αθλήτρια του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια σπάει όλα τα γυναικεία ρεκόρ κολύμβησης.

Η νέα πολιτική αποφασίστηκε την Τρίτη και τίθεται σε ισχύ άμεσα.

Σε ανακοίνωσή της, η αμερικανική ομοσπονδία ανέφερε ότι «προϋποθέτει και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ισότητα των φύλων και τη συμμετοχή όλων των cisgender και transgender γυναικών και τα δικαιώματά τους να συμμετέχουν στον αθλητισμό, ενώ υποστηρίζει επίσης ένθερμα την ανταγωνιστική ισότητα σε ελίτ επίπεδα αγώνων».

Η πολιτική για τους κορυφαίους αθλητές, συνλεχισε, «αναγνωρίζει μια ανταγωνιστική διαφορά στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών και τα μειονεκτήματα που παρουσιάζει αυτή στον ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου με σώμα με σώμα».

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα