ΑΘΗΝΑ
10:02
|
19.04.2024
Έκκληση για σεβασμό της Ολυμπιακής Εκεχειρίας απευθύνει σε μήνυμά του ο γγ του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για σεβασμό της Ολυμπιακής Εκεχειρίας κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, απευθύνει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Η Ολυμπιακή Εκεχειρία καλεί όλα τα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια των αγώνων. Με τις συγκρούσεις να εξαπλώνονται και τις εντάσεις να αυξάνονται, η εκεχειρία αποτελεί την ευκαιρία για να ξεπεράσουμε τις διαφορές και να βρούμε τον δρόμο προς μια διαρκή ειρήνη. Καθώς αγωνιζόμαστε να θέσουμε τέλος στην πανδημία Covid-19, ας ενωθούμε για ένα πιο ασφαλές, ευημερούντα και βιώσιμο μέλλον για όλους», τονίζει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Αποκρυσταλλώνοντας περαιτέρω το μήνυμά του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εκφράζει προτροπή «μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους, ας οικοδομήσουμε μια κουλτούρα ειρήνης».

Αναφερθείς στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, ο Αντόνιο Γκουτέρες επισημαίνει πως «οι κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο έχουν ραντεβού με την ιστορία, σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, σκληρής δουλειάς και Ευ Αγωνίζεσθαι. Το πνεύμα αυτό αποτελεί έμπνευση για όλους μας», υπογραμμίζει.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα