ΑΘΗΝΑ
09:14
|
26.04.2024
«Κάποτε μας αποκαλούσαν ‘ήρωες’, τώρα απαξίωση» αναφέρουν στην καταγγελία τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας αρνείται να αναγνωρίσει και να πληρώσει τις δύο ημέρες της αργίας λόγω κακοκαιρίας που ίσχυε σε όλο το δημόσιο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διαπιστώνοντας πως πλέον η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει ούτε στο ελάχιστον την προσφορά των υγειονομικών στην ελληνική κοινωνία.  

«Τέτοια απαξίωση για το υγειονομικό προσωπικό ποιος το περίμενε!!! Ακόμη και από μικρά ζητήματα φαίνεται η αντιμετώπιση της πολιτείας προς το υγειονομικό προσωπικό που κάποτε αποκαλούσαν ‘ήρωες’», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Και συνεχίζει: «Τις δύο ημέρες του χιονιά Τρίτη 25/01/2022 και Τετάρτη 26/01/2022 δόθηκε αργία σε όλο το Δημόσιο, ενώ η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, είχε ‘κατεβασμένα ρολά’. Οι υγειονομικοί, ωστόσο, παρέμειναν στις θέσεις τους και κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν ακόμη και εγκλωβισμένοι από τα χιόνια, πραγματοποιώντας διπλές και τριπλές βάρδιες στα νοσοκομεία. Παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο Υγείας δεν τους αναγνωρίζει τις ημέρες της αργίας που δόθηκαν σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοια με τον τρόπο και την ερμηνεία που δίνεται στην εν λόγω αργία δεν θα αμειφθούν με την προσαύξηση των αργιών, παρότι δούλευαν στα Νοσοκομεία τρεις και τέσσερις βάρδιες χωρίς σταματημό. Ταυτόχρονα επίσημα δεν δικαιούνται ημέρες ανάπαυσης. Τις δύο ημέρες που οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν σπίτια τους με αργία το υγειονομικό προσωπικό ήταν εγκλωβισμένο στα Νοσοκομεία ή στους δρόμους προκειμένου να φτάσουν στα Νοσοκομεία να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους. Αντί για επιβράβευση με το αυτονόητο της προσαύξησης των δύο ημερών ως αργίες όσων δούλευαν, αντιμετωπίζονται με το χειρότερο τρόπο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, όπως λένε, από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να χαρακτηρίσουν αργίες την Τρίτη 25/01/2022 και Τετάρτη 26/01/2022 για τη Δημόσια Υγεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα