ΑΘΗΝΑ
17:03
|
26.04.2024

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να συζητήσουν για την Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας σήμερα το βράδυ, δήλωσε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να συζητήσουν για την Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας σήμερα το βράδυ, δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ.

«Σήμερα το βράδυ έχει ορισθεί η τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Τζόνσον», δήλωσε ο Ουσακόφ, επισημαίνοντας ότι Πούτιν και Τζόνσον θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις προτάσεις της Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Ο Ουσακόφ είπε ότι τα δύο αυτά θέματα θα είναι τα βασικά θέματα της συνομιλίας χαρακτηρίζοντάς τα ως ζητήματα «κλειδιά», ενώ πρόσθεσε ότι «οι δύο ηγέτες θα θίξουν ασφαλώς και μερικά ζητήματα διμερούς συνεργασίας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο».

Ο εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού είχε ανακοινώσει ότι ο Τζόνσον υπολόγιζε να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν προχθές, Δευτέρα, για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο είχε επισημάνει τότε ότι η Μόσχα δεν είχε ανακοινώσει την διεξαγωγή τέτοιας συνομιλίας, αλλά δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να γίνει.

Ο Τζόνσον την Δευτέρα αναγκάστηκε να αναβάλει το τηλεφώνημα αυτό για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι θα ενημερώσει σχετικά με το αν και πότε ο Ρώσος πρόεδρος θα μιλήσει τελικά στο τηλέφωνο με τον Μπόρις Τζόνσον, διευκρινίζοντας ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνομιλήσει με οποιονδήποτε, ακόμη και με τους «ευρισκόμενους σε πλήρη σύγχυση».

Πηγές: Reuters, TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Σοϊγκού: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα