ΑΘΗΝΑ
15:19
|
23.04.2024
Στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών, προχώρησαν μετά από πολύμηνες έρευνες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 46, 51, 54 και 61 προχώρησαν μετά από πολύμηνες και συστηματικές έρευνες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, με την κατηγορία εισαγωγής στη χώρα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από χώρες της Ε.Ε. με σκοπό την διάθεσή τους στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, και τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα στις 31η Ιανουαρίου σε έλεγχο που έγινε στην πύλη εξόδου του νότιου λιμένα Πάτρας, από τα στελέχη του Λιμενικού με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων Κ9 «ΑΙΚ» και «ΑΡΗΣ» της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, εντοπίστηκε ο 54χρονος ως οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας), το οποίο είχε εκφορτωθεί από πλοίο προερχόμενο από λιμένα εξωτερικού, να μεταφέρει κρυμμένες μέσα στο χώρο της καμπίνας και εντός του στρώματος του κρεβατιού, 21 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους είκοσι τεσσάρων κιλών τριακοσίων δεκαεπτά γραμμαρίων και εννέα δεκάτων του γραμμαρίου (24.317,9 γρ.).

Σε ανάλογο έλεγχο, σε φορτηγό όχημα (τράκτορα/επικαθήμενο), το οποίο είχε εκφορτωθεί την ίδια ημέρα από άλλο πλοίο προερχόμενο και αυτό από το εξωτερικό, με οδηγό τον 46χρονο, εντοπίστηκαν στο χώρο του φορτίου 8 χαρτοκιβώτια, κατάλληλα διαμορφωμένα ώστε να προσομοιάζουν σε νόμιμο φορτίο, που περιείχαν 97 πλαστικές συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού μικτού βάρους εκατόν εννέα κιλών οκτακοσίων γραμμαρίων και τεσσάρων δεκάτων (109.800,4 γρ.).

Στη συνέχεια, με σκοπό την σύλληψη άλλων εμπλεκόμενων μελών ακολούθησε χθες (1η Φεβρουαρίου)  στην περιοχή της Αττικής, ελεγχόμενη νομότυπη παράδοση μερικής ποσότητας από τη ναρκωτική ουσία κοκαΐνη που βρέθηκε στο φορτηγό όχημα του 54χρονου, όπου κατά την παράδοση συνελήφθη ο 51χρονος ως παραλήπτης των ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, σήμερα (2 Φεβρουαρίου) συνελήφθη στην Πάτρα ο 61χρονος ο οποίος φέρεται ως συντονιστής μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο των οδικών μεταφορών. Σημειώνεται ότι η αξία ανωτέρω ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών υπερβαίνει το ποσό του ενός εκατομμυρίου επτακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.700.000€).

Πηγές: Dikastiko.gr, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραμένει στην φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα