ΑΘΗΝΑ
21:40
|
24.04.2024
Τη διενέργεια νέων εξετάσεων στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ προανήγγειλε ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διενέργεια νέων εξετάσεων στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της Γεωργίας , όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν, γνωστοποίησε ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονικης..

Σε ανακοίνωσή του μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ο κ. Ζιώγας επισημαίνει -αναφορικά με το αλκοόλ- πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στα ούρα της νεαρής γυναίκας, οι οποίες παραδόθηκαν χθες, Τρίτη (02/02), στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, βγήκαν «καθαρές» από ναρκωτικές και άλλες ουσίες, ενώ δεν ανιχνεύθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ωστόσο, η πλευρά της 24χρονης υποστηρίζει ότι δεν ευσταθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, διότι «άργησε να ληφθεί το δείγμα» και οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης δήλωσε την Τρίτη (01/02) στο ThessToday.gr ότι υπήρξαν απώλειες ως προς τα στοιχεία των ούρων. Και αυτό γιατί, το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η δειγματοληψία το βράδυ της Κυριακής, ενώ η παράδοση στην ανακρίτρια το πρωί της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι τα ούρα κρατούνταν στο ψυγείο του Α.Τ. Λευκού Πύργου. Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη σε αυτές τις 18 ώρες υπάρχει η πιθανότητα να έχουν χαθεί τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ναρκωτικές ουσίες ή το λεγόμενο «χάπι του βιασμού».

ΠΗΓΗ: News247

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα