ΑΘΗΝΑ
14:45
|
04.05.2024
Ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Θεοδωρικάκος:

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της.

Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης είναι ένας από τους τρεις προσαχθέντες που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αργά το βράδυ της Τρίτης.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, πρόκειται για 23χρονο Αλβανικής καταγωγής, γεννημένο στη Θεσσαλονίκη, που παραμένει με άδεια διαμονής στη χώρα. Τον έχει αναγνωρίσει φίλος του Άλκη και εντοπίζεται σε κάμερες μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο οι δράστες παράτησαν τρομαγμένοι, χωρίς καν να βάλουν χειρόφρενο.

Ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στα κοιμητήρια της Βέροιας.

Λουλούδια από την ΚΝΕ στο σημείο της δηλοφονίας

Λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζοντας τη θλίψη της για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου και την καταδίκη της στην αποτρόπαια αυτή δολοφονία.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, τόνισε: «Έρχεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο η οπαδική βία και η δράση εγκληματικών στοιχείων, ομάδων οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα το τελευταίο διάστημα και στη Θεσσαλονίκη στρεφόμενες πολλές φορές και ενάντια στο λαϊκό κίνημα, τη νεολαία και τη δράση τους. Η αγνή αγάπη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων για τον αθλητισμό και τις ομάδες τους δεν έχει καμία σχέση με οπαδικούς στρατούς οι οποίοι στοιχίζονται και δημιουργούνται από επιχειρηματικά συμφέροντα. Η αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο και αυτονόητο που πρέπει να γίνει».

Ενός λεπτού σιγή για τον Άλκη

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί στα γήπεδα του πρωταθλήματος, στη μνήμη του αδικοχαμένου, Αλκη Καμπανού. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Super League, πριν τα παιχνίδια της σημερινής 21ης αγωνιστικής θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 19χρονου φιλάθλου, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
    
«Σε όλους τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, τόσο η 22η, όσο και η 23η αγωνιστική, θα είναι αφιερωμένες στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά της βίας, στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες της Super League. Πέρα από τις πρωτοβουλίες της Super League και όλων των ομάδων που την απαρτίζουν, η διοργανώτρια αρχή, σε συνεργασία με τον ΠΣΑΠΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών), θα προβάλλει μηνύματα κατά της βίας. Όλες οι ομάδες της Super League, όλοι οι ποδοσφαιριστές, όλα τα μέλη της ποδοσφαιρικής οικογένειας, στέλνουν ένα μήνυμα: ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα