ΑΘΗΝΑ
11:38
|
05.10.2022
Τα σχέδιά της αποκαλύπτει σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν δεσμεύεται πλέον να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε μαζί με τον πρώην σύζυγό της Μπιλ Γκέιτς η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς.

Σημερινό ρεπορτάζ  της εφημερίδας  Wall Street Journal αναφέρει πως η Μελίντα Γκέιτς σχεδιάζει να μοιράσει τα κεφάλαια αυτά σε άλλες φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Η 57χρονη επαΐουσα στην πληροφορική έλαβε αυτή την απόφαση στο τέλος του 2021, μετά το διαζύγιό της από τον συνιδρυτή της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς.

Το ζευγάρι είχε υποσχεθεί το 2010 ότι θα έδινε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο «Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς» που ιδρύθηκε το 2000 και κατά την πρώτη εικοσαετία της δράσης του δαπάνησε 55 δισεκ. δολάρια για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και των ασθενειών.

Εκπρόσωπος του ιδρύματος απέφυγε να σχολιάσει όσα γράφει η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς στην Επιστολή Προθέσεών της, την οποία δημοσιοποίησε ξεχωριστά από τον πρώην σύζυγό της.

«Αναγνωρίζω ότι είναι παράλογο να συγκεντρώνεται τόσος πλούτος στα χέρια ενός ατόμου και πιστεύω ότι το μοναδικό υπεύθυνο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς με μια περιουσία τόσου μεγέθους, είναι να την μοιράσει με όσο μεγαλύτερη διακριτικότητα γίνεται και κατά τρόπο ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επίδραση», γράφει στην επιστολή της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Λόφος Στρέφη: Ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ και συνελήφθη ενώ έπαιζε με τα παιδιά του

Η Τεχεράνη καλεί τον Βρετανό πρεσβευτή για εξηγήσεις

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ στην Κόρινθο

Στο εδώλιο ξανά σήμερα ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα