ΑΘΗΝΑ
07:08
|
27.04.2024
Γυναίκες και παιδιά μεταξύ των νεκρών μετά από επιδρομή στην πόλη Ατμέ στην επαρχία Ιντλίμπ, με στόχο τζιχαντιστή ηγέτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρή μάχη ξέσπασε κατά τη διάρκεια επιχείρησης με στόχο τη σύλληψη τζιχαντιστή ηγέτη, προσκείμενου στην Αλ Κάιντα που διεξήγαγε ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σε πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας, τον τελευταίο θύλακα των ανταρτών που αντιστέκεται στις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τοπικές πηγές μίλησαν στο Al Jazeera για τουλάχιστον 12 νεκρούς, ανάμεσά τους επτά παιδιά και τρεις γυναίκες, καθώς η επιδρομή έγινε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο ζουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

Σε ανακοίνωσή του, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι η «αποστολή ήταν επιτυχής», αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος ήταν ο στόχος της επιδρομής ή εάν υπήρξαν θύματα.

Κατά την άποψη του Τσαρλς Λίστερ του Middle East Institute, στην Ουάσιγκτον, «όποιος κι αν ήταν» ο στόχος της επιχείρησης, είναι «σαφές» πως οι ειδικές δυνάμεις που επιχείρησαν «τον ήθελαν ζωντανό». Ο κ. Λίστερ εκτίμησε μιλώντας στο Ρόιτερς πως «αυτή είναι η σημαντικότερη επιχείρηση του είδους» έπειτα από εκείνη του 2019, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), στη βορειοδυτική Συρία.

Την ίδια άποψη εξέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα