ΑΘΗΝΑ
04:36
|
26.04.2024
Το ορθογραφικό λάθος του Κινέζου κατασκευαστή «κατέστρεψε» χιλιάδες σουβενίρ για τα 70χρονα της βασίλισσας της Αγγλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ορθογραφικό λάθος «κατέστρεψε» περίπου 10.800 σουβενίρ για τον εορτασμό του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, η οποία τον ερχόμενο Ιούνιο συμπληρώνει 70 χρόνια στον θρόνο. Το λάθος έγινε από τον Κινέζο κατασκευαστή που παρήγαγε χιλιάδες σετ για τσάι, κούπες και διακοσμητικά πιάτα για να τα διαθέσει προς πώληση στη βρετανική αγορά.

Ο Κινέζος έκανε λάθος ίσως στην πιο βασική λέξη: το «Ιωβηλαίο». Συγκεκριμένα, τα σουβενίρ γράφουν «Platinum Jubbly» και όχι «Platinum Jubilee». Ο Βρετανός εμπορικός εταίρος διαπιστώνοντας το τυπογραφικό λάθος ακύρωσε τη συμφωνία με την κινεζική εταιρεία. Αλλά το ηλεκτρονικό κατάστημα χονδρικής πώλησης «Wholesale Clearance» βλέπει κέρδη και πωλήσεις χάρη στο λάθος «Jubbly».

Αυτή η λέξη ήταν η αγαπημένη ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών της δημοφιλούς κωμικής σειράς «Only Fools and Horses» στη βρετανική τηλεόραση. «Αν είσαι φαν της βασίλισσας και του Ντέλ Μπόι… μ’ ένα σπάρο δυο τρυγόνια», λέει η διαφήμιση της διαδικτυακής εταιρείας που ελπίζει να προωθήσει ως συλλεκτικά τα ανορθόγραφα σουβενίρ. «Υπάρχει μια αγορά για τα πάντα», δήλωσε στο BBC ο Καρλ Μπάξτερ, επικεφαλής της ιστοσελίδας, η οποία διαφημίζει αυτά τα αντικείμενα ως «σουβενίρ με μικρό τυπογραφικό λάθος». 

Ο εορτασμός του Πλατινένιου Ιωβηλαίου διαρκεί τέσσερις ημέρες και θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.

Με πληροφορίες από RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα