ΑΘΗΝΑ
20:50
|
23.04.2024
Οι αρχές αναφέρουν ότι ακόμη 50 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νοθευμένη κοκαΐνη σκότωσε τουλάχιστον 16 ανθρώπους και έστειλε 50 στο νοσοκομείο, στην περιοχή του Μπουένος Άιρες, αναφέρουν οι αρχές. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το παράνομο ναρκωτικό είτε είχε αναμιχθεί με κάποιου είδους δηλητήριο είτε ήταν «κομμένο» με άλλη ουσία.

Ο περιφερειακός υπουργός Ασφαλείας κάλεσε όσους χρήστες είχαν αγοράσει κοκαΐνη τις τελευταίες 24 ώρες να την πετάξουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ναρκωτικά αγοράστηκαν στην ίδια παραγκούπολη και έχουν ήδη γίνει εννέα συλλήψεις. Οι ανακριτές αναμένουν τα αποτελέσματα των νεκροψιών για να συγκρίνουν τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν σε εφόδους με αυτά που κατανάλωσαν τα θύματα.

Οι πληγέντες προέρχονται από τις περιοχές Hurlingham, Tres de Febrero και San Martín της περιφέρειας της πρωτεύουσας και μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Έξω από ένα νοσοκομείο στο Hurlingham, ένα άδειο περιπολικό δέχθηκε επίθεση και υπέστη ζημιές από άτομα που σχετίζονται με ένα από τα θύματα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μια έκθεση του 2019 για την κατανάλωση ναρκωτικών στην Αμερική ανέφερε την Αργεντινή ως τη χώρα με το τρίτο υψηλότερο ποσοστό κατανάλωσης κοκαΐνης ανά άτομο μετά τις ΗΠΑ και την Ουρουγουάη.

Ο Σέρτζιο Μπέρνι, υπουργός ασφαλείας για την επαρχία του Μπουένος Άιρες, δήλωσε: «Κάθε έμπορος που αγοράζει κοκαΐνη την ‘κόβει’. Κάποιοι το κάνουν με μη τοξικές ουσίες όπως το άμυλο. Άλλοι βάζουν παραισθησιογόνα, και αν δεν υπάρχει καμία μορφή ελέγχου, αυτά τα πράγματα περνούν στους καταναλωτές.» Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, το ναρκωτικό κόπηκε με μια επιβλαβή ουσία στο πλαίσιο ενός «πολέμου μεταξύ διακινητών ναρκωτικών», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι η ουσία που χρησιμοποιήθηκε για την κοπή της κοκαΐνης περιείχε ένα πολύ ισχυρό ηρεμιστικό, προσθέτει το πρακτορείο.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα