ΑΘΗΝΑ
00:31
|
28.04.2024
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη ο αφανισμός των δασών του Αμαζονίου έφτασε σε ύψος-ρεκόρ τον προηγούμενο μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tην Τετάρτη αποκαλύφθηκε ένα ανησυχητικό σημάδι που θα οδηγήσει στην καταστροφή του μεγαλύτερου τροπικού δάσους στον κόσμο, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι ο βραζιλιάνικος Αμαζόνιος σημείωσε ρεκόρ δασικής αποψίλωσης τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο διαστημικής έρευνας της Βραζιλίας (INPE), περίπου 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους καταστράφηκαν στον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο σε λιγότερο από 22 ημέρες του Ιανουαρίου. Τα δεδομένα είναι τα χειρότερα από το 2015, όταν το ινστιτούτο ξεκίνησε το πρόγραμμα δορυφορικής παρακολούθησης DETER.

Οι περιβαλλοντολόγοι είπαν ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος ότι το 2022 θα είναι μια ακόμη καταστροφική χρονιά για τον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο, όπου η αποψίλωση των δασών έχει αυξηθεί από τότε που ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρου ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2019.

«Ένας αριθμός τόσο υψηλός τον Ιανουάριο, που είναι η κορύφωση της περιόδου των βροχών» -όταν συνήθως μειώνεται η αποψίλωση των δασών- «σίγουρα απαιτεί προσοχή και μας αφήνει εξαιρετικά ανήσυχους», δήλωσε ο Κλαούντιο Άνχελο του Climate Observatory, ενός δικτύου περιβαλλοντικών ομάδων. «Θα πρέπει να δούμε πώς θα κυλήσουν οι επόμενοι μήνες, αλλά δεν είναι καλό σημάδι», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα