ΑΘΗΝΑ
10:25
|
28.04.2024
Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Prorata. Δεν ικανοποιεί την κοινή γνώμη η «συγγνώμη» Μητσοτάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου αγγίζει τις 7 μονάδες, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 32% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 13%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 5% και το ΜεΡΑ25 με 2%.

προρατα δημοσκοπηση

Αναφορικά με τις συσπειρώσεις των κομμάτων (με βάση ψηφοφόρους του 2019), η Ν.Δ. εντοπίζεται στο 68%, χάνοντας 6% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 8% προς το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.). Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αγγίζει το 67%, έχοντας απώλειες 6% προς τη Ν.Δ. και 8% προς το ΚΙΝ.ΑΛ.

Δεν ικανοποίησε η «συγγνώμη» Μητσοτάκη

Σε ερώτηση για το εάν κρίνουν ικανοποιητική τη «συγγνώμη» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στην Αττική οδό ή εάν χρειάζεται να υπάρξουν και παραιτήσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης, οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι.

Συγκεκριμένα, το 73% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η συγγνώμη Μητσοτάκη δεν είναι ικανοποιητική και έπρεπε να υπάρξουν και παραιτήσεις, ενώ το 25% την έκρινε ικανοποιητική.

προρατα δημοσκοπηση

Παράλληλα το 81% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την προσπάθεια που έκαναν οι αρμόδιοι για την αποφυγή προβλημάτων ηλεκτροδότησης, ενώ το 17% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

δημοσκόπηση Prorata 3.2.22 Ελπίδα ηλεκτροδότηση

Αναφορικά με το ποιος ευθύνεται κυρίως για τον εγκλωβισμό στην Αττική οδό, το 36% αποδίδει την κύρια ευθύνη «στην κακή προετοιμασία και χειρισμούς της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης», το 32% στην «ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης της Αττική οδού», ενώ το 26% στις «χρόνιες ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού».

δημοσκόπηση Prorata 3.2.22 Ελπίδα εγκλωβισμός οδηγών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Χιλή: Εθνικό πένθος για τον θάνατο τριών αστυνομικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα