ΑΘΗΝΑ
01:56
|
28.04.2024
Πρόκειται για τους φοιτητές που είχαν δεχθεί σκληρά χτυπήματα από τους αστυνομικούς, έξω από τις εστίες της Δόμπολης στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα χρόνο μετά «το όργιο καταστολής στα Ιωάννινα» που κατήγγειλαν φοιτητικές οργανώσεις η ΕΛ.ΑΣ «προκειμένου να απαλλαγεί από μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος της, διεύρυνε τη δικογραφία σε δύο ακόμα φοιτητές» αναφέρει η Επιτροπή Υπεράσπισης των Διωκόμενων Φοιτητών.

Πρόκειται για τους φοιτητές που είχαν δεχθεί σκληρά χτυπήματα από τους αστυνομικούς, έξω από τις εστίες της Δόμπολης, κοντά στο Μνημείο Ηρώων του Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και όλο τους το σώμα.

Θυμίζουμε πως ανήμερα στις 17 Νοέμβρη, στα Γιάννενα, τα ΜΑΤ διέλυσαν χωρίς προειδοποίηση και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση των συλλόγων Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Σχολής Καλών Τεχνών (ΠΤΕΤ).

Εκείνη τη μέρα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με μένος και αγριότητα σε φοιτητές, τραυματίζοντας έξι από αυτούς.

Τους ξυλοκόπησαν επειδή προσπάθησαν να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και να διαδηλώσουν ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και τις αντεργατικές επιθέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ..

Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 30 προσαγωγές εκ των οποίων οι 23 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και επέβαλε πρόστιμα 900 ευρώ στον κάθε φοιτητή για να δικαιολογήσει τον άγριο ξυλοδαρμό που η ίδια προκάλεσε.

«Σχεδόν με το ίδιο χαλκευμένο κατηγορητήριο, ένα χρόνο μετά διώκονται σήμερα οι δύο φοιτητές» αναφέρει η Επιτροπή καλεί κάθε Φοιτητικό Σύλλογο, Σωματείο, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, όλους τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους διωκόμενους φοιτητές με όλα τα μέσα, νομικά και υλικά, πολιτικά και ηθικά.

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα