ΑΘΗΝΑ
16:13
|
11.05.2024
Οι ασυνήθιστες μάσκες έχουν προσελκύσει την προσοχή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μάσκα κατά των ιών που καλύπτει μόνο τη μύτη και μπορεί κανείς να τη ένας φοράει ενόσω τρώει και πίνει πωλείται στη Νότια Κορέα.

Το όνομα του νέου προϊόντος, «kosk», προέρχεται από το «ko», την κορεατική λέξη για τη μύτη, και την κατάληξη της λέξης «mask» για τη μάσκα. Κυκλοφόρησε από μια εταιρεία που ονομάζεται Atman και πωλείται προς 8,13 δολάρια για ένα κουτί των 10 στο ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής Coupang. Αποτελείται από δύο κομμάτια, το ένα από τα οποία αφαιρείται για να μείνει ακάλυπτο το στόμα.

Οι μάσκες έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται κάτω από μια κανονική μάσκα που καλύπτει το στόμα, και η οποία μπορεί να αφαιρεθεί όταν κάποιος τρώει σε μαγαζί ή πίνει με άλλα άτομα.

Οι ασυνήθιστες μάσκες έχουν προσελκύσει την προσοχή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Πουλάνε και τσαγιέρες από σοκολάτα;» ρώτησε ένας στο twitter, ενώ ένας άλλος σχολίασε, «Ηλιθιότητα επόμενου επιπέδου!». Ένας άλλος χρήστης του Twitter ανέφερε: «Δεν διαφέρει από τους ανθρώπους που φορούν τις μάσκες τους κάτω από τη μύτη τους».

Παρόλα αυτά, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η μύτη είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εισέλθει ο κορωνοϊός στο σώμα, επομένως η χρήση μάσκας μύτης μπορεί να μην είναι τόσο γελοία όσο φαίνεται με μια πρώτη ματιά.

Η καθηγήτρια Catherine Bennett, πρόεδρος επιδημιολογίας στο Ινστιτούτο Μετασχηματισμού Υγείας του Πανεπιστημίου Deakin στην Αυστραλία, είπε στο Nine News ότι οι μάσκες που καλύπτουν μόνο τη μύτη είναι μια «περίεργη ιδέα» αλλά παραμένουν «καλύτερες από το τίποτα». «Μάλλον κάνει μια οριακή διαφορά», είπε.

Τα κρούσματα κορονοϊού στη Νότια Κορέα έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 22.907 την Πέμπτη, αφού ξεπέρασαν τα 20.000 για πρώτη φορά την Τετάρτη, λόγω της γρληγορης εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron.

Ωστόσο, το έθνος της ανατολικής Ασίας έχει καταγράψει ένα αρκετό χαμηλό ποσοστό θνητότητας, με 6.812 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό 133 θανάτων ανά εκατομμύριο, σε σύγκριση με 2.300 ανά εκατομμύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο και 2.747 στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βραυρώνα: Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται οι γονείς του βρέφους

Μύκονος: 15 προσαγωγές για την αιματηρή συμπλοκή της Παρασκευής

Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες σε βραχώδες σημείο στην Τήλο

Πολωνία: Νέοι φράχτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα