ΑΘΗΝΑ
19:42
|
18.05.2024
Η κίνηση είναι αμφιλεγόμενη επειδή η χαλύβδινη γέφυρα έχει μακρά ιστορία και είναι πλέον εθνικό μνημείο.
Η γέφυρα -γνωστή ως Ντα Χεφ- έχει μακρά ιστορία που φτάνει ως το 1877.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της πόλης του Ρότερνταμ επιβεβαίωσαν ότι θα αποσυναρμολογήσουν μια ιστορική γέφυρα για να επιτραπεί η διέλευση σε ένα υπέρ-γιοτ που κατασκευάστηκε για τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Το πολυτελές γιοτ που συνδέεται με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου κατασκευάζεται από την ολλανδική εταιρεία Oceanco. Το σκάφος αναφέρεται ότι έχει μήκος 127 μέτρα και είναι πολύ ψηλό για να μπορέσει να περάσει κάτω από τη γέφυρα Koningshaven.

Ένας εκπρόσωπος του δημάρχου επιβεβαίωσε το σχέδιο στους δημοσιογράφους, με τον Μπέζο να πληρώνει τον λογαριασμό μέσω της Oceanco.

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν την Τρίτη ότι το μεσαίο τμήμα της γέφυρας της ολλανδικής πόλης, γνωστό τοπικά ως De Hef, θα αφαιρεθεί προσωρινά για να επιτραπεί στο σκάφος ύψους 40 μέτρων να διαπλεύσει.

Η κίνηση είναι αμφιλεγόμενη επειδή η χαλύβδινη γέφυρα έχει μακρά ιστορία και είναι πλέον εθνικό μνημείο. Πριν από λίγα χρόνια υποβλήθηκε σε μια μεγάλη ανακαίνιση που την οδήγησε εκτός λειτουργίας από το 2014 έως το 2017, όταν οι αξιωματούχοι είπαν ότι δεν θα αποσυναρμολογηθεί ξανά.

Το πρακτορείο ειδήσεων AFP ανέφερε πως το γραφείο του δημάρχου τόνισε ότι οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από την κατασκευή του σκάφους δικαιολογούν τη νέα εξέλιξη και δεσμεύτηκε ότι η γέφυρα θα ξαναχτιστεί στη σημερινή της μορφή. «Είναι η μόνη διαδρομή προς τη θάλασσα», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος του δημάρχου.

Ο επικεφαλής του έργου στη δημοτική αρχή του Ρότερνταμ, Μαρσέλ Βαλραβέν δήλωσε ότι δεν θα ήταν πρακτικό να τελειώσει η κατασκευή του γιοτ αλλού. Πρόσθεσε δε ότι το έργο είναι «πολύ σημαντικό» από οικονομική άποψη και ανέφερε τη φήμη του Ρότερνταμ ως «θαλάσσιας πρωτεύουσας της Ευρώπης». «Η ναυπηγική και η δραστηριότητα σε αυτόν τον τομέα είναι σημαντικός πυλώνας του δήμου μας», τόνισε. 

Γνωστό ως Y721, το πλοίο του Μπέζος θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, σύμφωνα με τη Boat International. Φημολογείται ότι διαθέτει πολλά πολυτελή χαρακτηριστικά με ένα συνοδευτικό «υποστηρικτικό γιοτ», κατόπιν παραγγελίας, με εξέδρα προσγείωσης ελικοπτέρου.

Η κίνηση που αφορά τη γέφυρα επικρίθηκε από τον τοπικό πράσινο πολιτικό Στέφαν Λιούις στο Twitter, ο οποίος περιέγραψε την «καταστροφή του όμορφου εθνικού μας μνημείου» ως κάτι «αδιανόητο».

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα