ΑΘΗΝΑ
14:13
|
08.05.2024
Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία σκοτώνοντας τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία σκοτώνοντας τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), Αμπού – Ιμπραίμ αλ Χασίμι αλ Κουράσι.

Την είδηση του θανάτου του αλ Κουράσι ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, που αναμένεται να τοποθετηθεί εκτενέστερα αναφορικά με την αμερικανική επιχείρηση αργότερα.

«Οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ υπό τον έλεγχο της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ διενήργησαν αποστολή κατά της τρομοκρατίας στη βορειοδυτική Συρία. Η αποστολή ήταν επιτυχής», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Δεν υπήρξαν απώλειες από την πλευρά των ΗΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν όταν θα είναι διαθέσιμές» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος δεν προσδιόρισε αρχικά ποιος ήταν ο στόχος της αποστολής που ήταν η μεγαλύτερη από την εποχή του Τραμπ (2019) όταν και σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής επιχείρησης Σύριοι διασώστες δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera πως τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και τέσσερις γυναίκες, σκοτώθηκαν στο πλαίσιο της αμερικανικής επιδρομής, η οποία διήρκησε πάνω από δύο ώρες στην περιοχή της Ατμέ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικός αριθμός τζιχαντιστικών οργανώσεων που πρόσκεινται σε Αλ Κάιντα και το ISIS επιχειρούν στη βορειοδυτική Συρία, τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο στη Συρία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Πηγές: NBC, CBS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

ΠΑΣΟΚ: Η Κεραμέως να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την σκηνοθετημένη διάρρηξη στο υπουργείο

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Eurovision 2024: Με παλαιστινιακή καφίγια ανέβηκε στη σκηνή Σουηδός καλλιτέχνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα